Борисов призова Петков да внесе Френското предложение в НС

BIG5АКТУАЛНОБорисов призова Петков да внесе Френското предложение в НС

 

Френското предложение за решаването на проблема със Северна Македония е най-доброто решение. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в нарочно изявление пред медиите.

 

Той призова премиера Кирил Петков да внесе предложението в парламента и управляващите в Народното събрание да го приемат и да отпушат пътя на Скопие към преговорите.

„Стига с квалификация и обиди!  Кирил Петков не е „страхливец“, извинявам се за вчера. Той е „герой“ и ние днес му даваме възможност на Европейския съвет да станат и да му ръкопляскат на крака. А ако България стане тъмния субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова да се спре с квалификациите и обидите и да се пристъпи към работа, за да бъде решен проблемът.

„Спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет“, каза Борисов.

„Има огромни спекулации по темата за бюджета“, добави той.

Лидерът на ГЕРБ каза, че имат по-добри предложения за бюджета, а този на управляващите е нефелен и счупен.

„За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред – Северна Македония и Албания и приемане на бюджета“ заяви Бойко Борисов и призова депутатите си да приемат бюджета дори и лошия бюджет на управляващите.

По думите му правителството беше свалено заради тяхната арогантност и защото са изпаднали в изолация в парламента.

„Аз им предлагам на всички, нека се върнем към предизборните програми. Сега програми няма. Да се върнем към програмите. Аз затова казвам партия, която подкрепя влизането ни в Еврозоната, партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и ЕС, партия, която е за разширяване на Западните Балкани, партия, която е за пълна диверсификация и от газа, и от петрола, за нашите партньори. Винаги може да се намери формула по тези важни задачи – съдебна система, реформи истински – да седнат и да говорят компетентните от всяка една партия хора и да ги решат“, заяви Борисов.

„Стига с квалификация и обиди!  Кирил Петков не е страхливец, извинявам се за вчера. Той е герой и ние днес му даваме възможност на Европейския съвет да станат и да му ръкопляскат на крака. А ако България стане тъмния субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Ние понесохме тежестта си вчера. Сигурно ще изгубим избиратели, но ще спечелим в дългосрочен план обединени, силни, Западни Балкани“, каза още Борисов.

Той отново призова депутатите да проявят разбиране и да приемат тези две точки.

източник: Гласове

[td_block_social_counter]

Последни новини