Василев: Ако имаме нов мандат, допускам че Кирил Петков няма да е премиер. Може да е Никола Минчев!

BIG5АКЦЕНТИВасилев: Ако имаме нов мандат, допускам че Кирил Петков няма да е...

 

Ако съставим мандат, ще бъде обсъдено кой ще бъде премиер. Допускам че може да не е Кирил Петков, но силно се съмнявам. Има много възможни кандидатури, включително и на Никола Минчев, коментира вицепремиерът в оставка

 

Всеки от депутатите има право на преценка, включително и депутатите на „Продължаваме промяната“. Когато в Народното събрание имаме 240 свободни човека,  България няма да е най-бедната в Европейския съюз. Всеки един е съмишленик, не е назначен. Всеки един от хората в „Продължаваме промяната“ е избрал да бъде част от тази кауза и се е борил сам в собствения си район, за да бъде избран. Тези хора са в парламента, за да изразяват мнението си. „Продължаваме промяната“ е просто платформа.

Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред Дневник.

Настроението след вчера е много добро. Решени сме да доведем битката за България докрай. Силите в парламента са почти равни. Ако сме извън парламента,  силите са в хората, на които не им се живее по начина от последните 15 години. Хората усетиха какво е да не ги е страх. Видя се, че имаме средства да увеличим социалните разходи. Всички хора, на които им харесва този начин на управление да гласуват, каза още Василев.

Министърът на финансите коментира, че все още не е на дневен ред името на следващия министър-председател.

Ако съставим мандат, ще бъде обсъдено кой ще бъде премиер. Допускам че може да не е Кирил Петков, но силно се съмнявам. Нека не спекулираме с тази тема. Има много възможни кандидатури, включително и на Никола Минчев. Важно е да видим дали този парламент е изчерпан или има какво още да даде, допълни още той.

Изборите винаги са плод на емоциите. Това, което ясно се видя през последните шест месеца е , че е възможно България да е различна, да не сме зависими от руски газ. Независима политика, да се осветлят всички корупционни схеми, за които се говореше по ъглите. Видя се, че може да си вземем границата и вече да не е частна. Това, което хората трябва да решат, е дали искат и са готови и дали искат да се изведе докарй, отбеляза още Василев.

Вицепремиерът посочи и какво оставят на следващото управление.

Оставяме държавна лаборатория, която към момента само от таксите реализира 5 000 лв. на час. Оставяме споразуемние с Германия за германски митничари по границата. Когато сформираш по-разнороден екип се намаляват шансвоете за корупция. Българо-турската граница е много рискова и използвана за нелегален трафик преди 10 ноември, за да се пресече е необходима и международна помощ. Внасят се и плодове и зелнченчуци, които са ни тровили. Появават се съобщения за спрени парични средства, наркотици, работи се по всички тези пътища, за да бъдат пресечени. До семица – две може да очакваме германските екипи, уточни Василев.

По думите му контролът по границата е продължителен процес и се налага да има постоянен контрол.

Цените на горивата са адекватни. Цената е по-ниска от Гърция, Румъния, Сърбия. Горивата поскъпват навсякъде, защото цените се вдигат. Това, което е важно, е дали цените са ниски, средни, високи спрямо съседните, добави още той.

Асен Василев заяви, че в бюджет за ДОО е предложено значително увеличение на пенсиите и ресурсите са на лице. И добави, че за първи път земеделските производители се осигуряват на труда, който полагат.

[td_block_social_counter]

Последни новини