Заради депутинизацията на България ГЕРБ, ДБ, ДПС и ПП предават България

BIG5ЦИТАТИЗаради депутинизацията на България ГЕРБ, ДБ, ДПС и ПП предават България

 

ГЕРБ позорно се обърна срещу себе си и срещу собствените си решения по „македонския въпрос“.

 

Козирувайки на евроатлантическите партньори, Борисов се отрече от три свои акта:

Първо, подписаният лично от него Договор за приятелство с РМакедония (1 август 2017), който Скопие отказва да изпълнява;

Второ, рамковата позиция на неговия кабинет (9 октомври 2019), поставяща конкретни изисквания към Скопие, за да одобрим стартиране на преговори за македонското еврочленство. До момента нито едно от тях не е изпълнено, с изключение на македонска нота до ООН, в която РСМакедония декларира, че името „Северна Македания“ визира само държавата, а не географската област.

Трето, единодушно приетата декларация на Народното събрание за РСМакедония (10 октомври 2019), повтаряща рамковата позиция на кабинета.

ГЕРБ доброволно влезе в ролята на колаборационист заради лоялността си към ЕС, а не към българския народ. И ще си плати на следващите избори. Макар че крупният капитал в ГЕРБ, както и хилядите му лумпенизирани черноработници, не дават пет пари за македонската голгота на поколения българи. Класиците на марксизма са прави – капиталът няма родина!

Класическата десница в лицето на ДБ изобщо не изненадва с класическия си колаборационизъм. Партия, която е на дистанционното управление на ЕНП, щатското посолство и западните НПО-та, няма право на мнение нито по вътрешната, нито по външната политика. Нещо повече – неин лидер, без срам и свян, гордо признава, че съгласува с френския посланик действията си кога и как да падне българското вето. При война такова деяние се наказва от трибунал – по бърза процедура и само по един начин. Всъщност, по какво македонизмът на Христо Иванов се различава от македонизма на Георги Димитров и Коминтерна?

За ДПС е ясно защо подкрепят френския план – заради албанците  в Западна Македония и Албания. И заради интифата от Ердоган мюлюсманите в Албания, СР Македония и Босна и Херцеговина да се интегрират в ЕС, за да помагат за турското еврочленство.

Защо обаче ПП са готови да влязат в колаборационисткия отбор на ГЕРБ, ДБ и ДПС? Дали защото Кирил Петков е поел ангажименти към Брюксел и Вашингтон, които не може да оттегли? Или защото за канадския гражданин депутинизацията налага легитимиране на македонизма и отказ от българската история?

Засега само БСП, Възраждане и останките от ИТН удържат македонския фронт от атаките на чужди и свои. Но докога?

–––––––––––

Току-що премиерът на РСМ Ковачевски заяви във Фейсбук, че „историческите въпроси не могат да бъдат критерии в преговорната рамка, а преговорите между Северна Македония и ЕС трябва да започнат преди включването на българи в македонската конституция…“

Очевидно е: Ковачевски се изживява като премиер на държава-член на ЕС и третира България като кандидат-член.

Очевидно е, че така я третират и ГЕРБ, ДБ, ДПС и ПП.

Велизар Енчев, фейсбук

 

[td_block_social_counter]

Последни новини