Няма да има заседание на парламента. ГЕРБ, „Възраждане“, ДПС и ИТН не се регистрираха

BIG5АКТУАЛНОНяма да има заседание на парламента. ГЕРБ, "Възраждане", ДПС и ИТН не...

 

Парламентът не събра кворум и от втория опит и заседанието не започна. Депутатите от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и ИТН не се регистрираха и в 9 ч и в 9,55. В залата първия път се оказаха само 110 депутати, втория – 116.

 

Председателстващият НС Мирослав Иванов заяви, че явно за депутатите е по-важно да гласуват вот на недоверие, отколокото парламентът на продължи да работи нормално. Той изрази съжаление, че отново няма да може да се работи и пожела на народните представители – приятен ден.

Присъстващите в залата от опозицията народни представители започнаха да скандират „Мафия“.

Парламентът трябваше да се събере днес на редовно заседание след вчерашното гласуване на вота на недоверие към кабинета „Петков“, напомня БТА. За оставката на правителството бяха 123 депутати, 116 бяха против, нямаше „въздържал се“.

Днешното пленарно заседание трябваше да започне в 9:00 ч. Заради липсата на кворум в сряда сутринта редовното заседание на парламента се провали. Така депутатите не успяха да гласуват и програмата за работа за тази седмица.

Според проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, първа точка е приемането на процедурни правила за избор на нов председател на Народното събрание. Предвижда се обсъждане на второ четене на промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа и в Наказателния кодекс, както и първо четене на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Проект на решение за процедурни правила за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) също е в проекта за дневен ред, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество. Предлага се първа точка в петък да е първото четене на промените в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.

източник: Епицентър

[td_block_social_counter]

Последни новини