За украинската наглост

BIG5ЦИТАТИЗа украинската наглост
История от първо лице за поведението на украинците в Гърция

 

Магазин в Гърция. Пред мен на опашката назрява скандал между касиерката и две украински „дами“, опитващи се да говорят английски. Питат защо сметката им е по-висока от това, което са си изчислили. Касиерката им обяснява, че цените, които гледат, са при ползване на карта за магазина. По-дребната и агресивна започва да се кара защо не го пишело на английски и държи да и върнат 6те € разлика.

Касиерката им казва, че за да се случи това, трябва да сторнира сметката и да им услужи с нейната си карта при новото маркиране, но ги моли да изчакат мен и още един човек. Разбира се, както вече видяхме по нареждане на Зеленски, украинците не отстъпват при никакви условия. Няма шанс за преговори и примирие. Ще се върти цялата количка отново. Започва разтоварване на пълната до горе количка пред и върху касиерката. Тук не издържах и вероломно нападнах дребната с думите „собирай свои покупки и убирайся отсюда“.

Явно стъписани от поведението ми на рускоговорящ агресор, след лека словесна престрелка започнаха да си събират нещата повтаряйки „Слава Украине“ и „Убийцы“.

Дори не слушаха докато им обяснявах, че съм от България, а не руснак. Бяха като облъчени. На излизане от магазина украинският Наполен в женски дрехи се обърна и ми извика с цяло гърло „Победа будет за нами“.

Гледах ги докато се качват в сравнително новият си RAV 4  и се замислих дали го каза за войната в Украйна или по-късно ще контраатакуват магазина за тея 6€?!?

Владимир Йорданов, фейсбук / Vladimir Y. Yordanov

[td_block_social_counter]

Последни новини