Оливър Стоун: САЩ са провокирали конфликта в Украйна

BIG5NBOX.BGОливър Стоун: САЩ са провокирали конфликта в Украйна
„Нашите енергийни и хранителни доставки до голяма степен зависят от Русия. Всичко ще се обърне срещу нас и ние вече виждаме това с инфлацията”, твърди още американският режисьор

 

Американският режисьор Оливър Стоун смята, че САЩ са провокирали конфликта в Украйна и използват страната като „оръжие“ срещу Русия. Това мнение той изрази в интервю, публикувано в петък в италианския вестник „Република“. Според него санкциите срещу други страни представляват риск за тези, които ги налагат, съобщава ТАСС.

„Нашите енергийни и хранителни доставки до голяма степен зависят от Русия. Всичко ще се обърне срещу нас и ние вече виждаме това с инфлацията. Украйна се използва от САЩ като оръжие срещу Русия. Те казват, че войната не е била провокирана, но аз мисля, че беше“, казва режисьорът. Той е в южния италиански град Остуни за нов фестивал, на който представя последния си биографичен филм за Джордж У. Буш.

По-рано Оливър Стоун, който се насочи към документални разследвания през последните години, направи филм за руския президент Владимир Путин въз основа на дълъг разговор с него. „Всичко, което научих за него е изложено във филма („Интервю с Путин“, 2017 г.). Срещнахме се веднъж, не знам как са се променили идеите му. Но знам, че ситуацията в света стана трудна за Русия и за Запада е рисковано да използва санкции, за да накърни интересите на други държави. Това никога не е работило“, смята Стоун.

През 2016 г. Оливър Стоун и режисьорът от украински произход Игор Лопатенок представиха филм за украинските събития през 2014 г. „Украйна в огън“ (Ukraine on Fire, 2016). През 2019 г. те се насочиха към последвалите събития в документалния филм Revealing Ukraine, който включва различни интервюта, включително с руския президент. И двете ленти бяха представени на фестивали в Италия, а също и по руската телевизия, добавя ТАСС.

източник: Гласове

[td_block_social_counter]

Последни новини