Главният секретар на президента разобличи лъжите на Нинова и Методиев

1
393
„Някои са абонирани за лъжата“

 

Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова и началникът на кабинета ѝ, когото тя нарече секретарка, Калоян Методиев цял ден размятат опорката, че видите ли, не знаели къде отива българското оръжие от Полша, но се оказва, че през цялото време са имали представа.

„Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет“. Това написа  главният секретар на президента Димитър Стоянов във фейсбук профила си, прилагайки скрийншот на част от документ, в който пише, че оръжейна пратка се пренасочва от крайна дестинация Ислямска република Афганистан към Украйна. Той не уточнява от какъв документ е извадката.

Няма налично описание.

Коментарът на главния секретар на държавния глава е по повод поредните груби и нагли нападки на Корнелия Нинова и Калоян Методиев срещу Румен Радев. Въпреки десетките снимки на товарене на украинския Ан-124 с българско оръжие и военна техника от летищата в София и Бургас; въпреки че и самият премиер Кирил Петков се изпусна пред „Гардиън“, че трябваше после пресцентърът му да го опровергава; въпреки информации и от чужбина, че българско оръжие се намира в ръцете на украинската армия.

Безочието на Нинова и Методиев обаче и днес повтори като мантра, че това не било, видите ли, така.

В дългогодишната си омраза към Радев, като негов бивш подчинен, Калоян Методиев днес пише надълго и нашироко във фейсбук, че „един президент не може да е постоянна черна станция, която да продуцира негативизъм и лъжи“. И допълва: „Днешните изявления на държавния глава отново са в същата посока. Лъжата, че България изнася оръжия за Украйна беше три пъти изречена именно от Радев през април и май. Той я продуцира в публичното пространство“.

По-рано днес и Нинова от студиото на БНТ нападна грубо е недостойно за лидер на партия Румен Радев: „На президента Радев президентската институция му е тясна, той иска реална власт. Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на промяната, като някакви кукли едва ли не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците“

Сериозно ли, г-жо Нинова? И кой мислите, че повярва на нескопосаният ви пример как се продавало и къде отивало българското оръжие?

„България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася“, разправя за пореден път Нинова и ни поднася наивното обяснение: „Представете си – купувате си кола, плащате си, тя си е ваша, решавате да я продадете или да я дарите на съседа. Може ли този, който ви я е продал преди това, да ви каже да не го правите и цял живот да я карате?“.

Абсолютно същата нагла манипулация чухме и по отношение на гласуването на депутатите на БСП за т.нар. френско предложение за РСМ. И Нинова и приближените ѝ партийци цял ден обикалят медии с опорката „ние гласувахме против ветото, няма да прескочим червената линия“.

Ами, прескочихте я и това беше видно за всички. Да гласуваш „въздържал се“ не означава, че си против, г-жо Нинова. Вече е ясно, че само четирима депутати от БСП са гласували против вдигане на ветото за Република Северна Македония и това са Румен Гечев, Иван Петков, Александър Симов и Владимир Маринов, който е представител на ПП АБВ в парламентарната група. 18 депутати са гласували с витиеватото „въздържал се“, а четирима не са присъствали на гласуването.

Както пише Димитър Стоянов: някои са абонирани за лъжата.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here