Рамадан Аталай: Имаме газ само за юли – после нито танкери, нито газ

0
286

 

Много са всеядни в това правителство, коментира депутатът от ДПС

 

 

Днешното изслушване на Кирил Петков и енергийният министър в парламента беше закрито само заради една цифра – цифрата за цената на газа, тъй като се води търговска тайна. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ в ефира на bTV депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

По думите му прекратяването на доставките на руски газ от „Газпром“ е станало със заповед на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов, а не с официално решение на Министерски съвет.

Тези доставки на газ не трябваше да бъдат спирани, трябваше да се води дипломация – така, както се прави в останалата част по света, обясни Аталай.

Народният представител алармира, че България ще разполага с газ само за този месец.

Има газ за юли месец, след това няма танкери, няма газ, защото няма подписани договори. България никога не е била на прага на зимата в момент, в който да липсват 2,1 млрд. куб. м. газ, предупреди той.

Според Аталай в така създалата се ситуация може да се справи само човек, който е диалогичен и който би се осмелил да премахне всички „измислени червени линии“.

Той коментира какво трябва да се направи, ако в евентуален следващ парламент пак няма подчертано мнозинство.

„Ние сме членове на Европа и НАТО. Ако всички политически формации, които сме ориентирани към Европа, и тръгнем да налагаме всички онези изисквания, които са необходими през Европа, обаче за интереса на България, а не само за интереса на Европа. Защото Кирил Петков се хвалеше, че г-жа Фон дер Лайен ще направи така, че договаря общ газ за цяла Европа. Какво стана – има газ за Германия, за Италия.

Много са всеядни в това правителство. Както казваше Рейгън – като пеленаче, чудовищен апетит от една страна, а от друга страна – никаква отговорност“, коментира Аталай.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here