Военен боеприпас изплува на плажа между Поморие и Ахелой (допълнена)

0
297
На мястото е изпратен екип от военно-морска база Атия
Снимка: Фейсбук

 

Военен боеприпас изплува на плажа между Поморие и Ахелой. Той е забелязан от туристи на ивицата в района на хотел „Wave“ вчера в късния следобед. Летовниците са подали сигнал до телефон 112.

На мястото е изпратен екип от военно-морска база Атия, който прибрал боеприпаса, за да бъде обезвреден. Това потвърдиха за БНР-Бургас от ОД на МВР.

Това е празен стартови двигател на противовъздушна ракета, посочи адмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили на България. Обектът е напълно безопасен, това е част от ракета, който е паднал в морето, поясни той. Военните са реагирали на над 30 подобни случая, само един от тях, е бил с взривно вещество и е унищожен.

На 30 юни морска мина, приведена в бойно положение, бе открита и обезвредена в Черно Море край Камчия, припомня Дир.бг. Тя е забелязана на 27 морски мили източно от устието на река Камчия от моторен кораб „Монтерей“, плаващ под либерийски флаг.

На 12 юли втора морска мина, но от Първата световна война, бе открита в Черно море и взривена от екип на Военноморските сили на България. Сигналът за открития боеприпас в Созополския залив край остров Кирик бе подаден от областния управител на Бургас.

Само в BIG5: Кошмар! Военни стрелби на километри от Созопол

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here