Рамадан Аталай: С много документи ще се докаже корупцията при вноса на газ

0
197

 

Няма как да не е корупция, когато имаш възможност да купуваш газ на ниска цена, а го прекарваш от Гърция и най-малко с 10 евро го оскъпяваш.

 

Това каза пред “24 часа” депутатът от ДПС Рамадан Аталай във връзка с обявения от него през уикенда готов доклад на парламентарната комисия, която проверява обстоятелствата около прекъсването на договора с “Газпром”.

Той настоява да се изчака до сряда, когато ще излезе докладът на временната комисия. И твърди, че в него имало много документи, включително доклади на ДАНС.   Аталай заяви още, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е казал коя е фирмата, от която се купува руски газ  – “Винтерсхалс”.  Регистрираната в Швейцария компания до 2012 г. беше заедно с “Овергаз Инк.”  посредник при доставките на газа от “Газпром” за България, през нея минаваше до 50% от газа за страната.

Според Аталай в доклада имало достатъчно данни, че не само действията от страна на Русия, но и  допуснати от българска страна пропуски са довели до спиране на доставките на “Газпром” за България.

“Последиците са, че отиват и купуват пак руски газ. Купуват втечнен американски газ, да, но нали и от Гърция купуват газ. Това, което се купува, е пак руски газ”, коментира още Аталай.

Депутатът добави: “Не сме поддръжници на Путин и не твърдим, че непременно руски газ трябва да се купува, но настояваме да направят диверсификация на доставките. Сега газът, който се купува, си е направо руски.  Газът, който България транспортира, отива до Гърция и се връща у нас”, заяви той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here