Официалният представител на Белия дом Джон Кърби подчерта, че Вашингтон не е признавал и не признава независимостта на Тайван

0
224

 

Официалният представител на Белия дом Джон Кърби подчерта, че Вашингтон не е признавал и не признава независимостта на Тайван. И ако Нанси Пелоси действа срещу официалната позиция на Белия дом и желае да посети Тайпе, то това си е нейна лична работа.

Имаше ли предварително съгласуване между Пекин и Вашингтон относно гостуването на Нанси Пелоси в Тайван? Естествено, че имаше! Байдън и Си проведоха преди „скандалното“ събитие телефонен разговор. След него от състава на делегацията бе зачеркнат Майк Помпео. На него му е забранено да влиза на китайска територия и американците стриктно спазиха китайската забрана. „Напрежението“ бе толкова голямо, че външният министър на Китай Ван И не прекъсна своето африканско турне. Той осъди Нанси Пелоси по време на африканската си обиколка от място. Официално турнето на Нанси Пелоси бе в Сингапур, Малайзия, Япония и Южна Корея. В официалната програма на Нанси Пелоси не се споменава за Тайван. По време на официална визита могат да се правят частни посещения и те не се регламентират. Статутът на посещението в Тайван отпада от „правителствената визита по страните от региона“ и се сведе до „частно посещение пътьом до познати“. Много точен е коментарът на Егор Холмогоров: „През следващите 48 часа идиотът може да бъде познат по фразата „комсомолците ще свалят Си“.

Анализът на посещението на Нанси Пелоси в Тайван направено  в рамките на евроцентричната когнитивна матрица и европейската ценностна система дава прилично отклонение от реалността. Особено ако не са ясни поредица от съществени „детайли“.

Боян Чуков, фейсбук

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02d3bjY95HgVsmPBdYRdisfc9ww8VzTk3ivXvdYFfFCk5s2QY9Lrtw7tHXnftiJhcKl&id=100008407154266

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here