БСП реши: Разграничава се от служебните министри Зарков, Лечева и Гечев, без наказания

BIG5АКЦЕНТИБСП реши: Разграничава се от служебните министри Зарков, Лечева и Гечев, без...

 

БСП не наложи наказания на тримата служебни министри от БСП, а само се разграничи от тях и решението им да влязат в изпълнителната власт до изборите.

 

Партията прие позиция по време на пленума си, с която се разграничава от служебното правителство и от своите членове на Националния съвет на БСП, които станаха служебни министри.

Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев няма да бъдат изключвани от партията заради това, че са станали министри, уточни тя, като обясни, че никога не е ставало въпрос за това.

Разграничаваме се от тях, каза Нинова, като посочи, че те са заели постовете в нарушение на устава на БСП. Не носим политическата отговорност, смятаме за недопустима намесата на президентската институция, подчерта Нинова.

Соцлидерката добави, че оттук насетне всеки от тях, като дава изявления, ще говори в лично качество. Тя добави, че разграничаването се отнася и до всички останали назначени на социалисти в държавната власт и в администрацията, както и областни управители. Не носим отговорност за този служебен кабинет, обобщи Корнелия Нинова.

На пленума партията е определила и водачите на листи, както и коалиционната си политика. „Екогласност“ и Тракийските дружества остават в коалицията, но отпадат „Нова зора“ и Комунистическата партия.

източник: dnes.dir.bg

[td_block_social_counter]

Последни новини