Активисти на партията на Путин „Единна Русия“ отиват като доброволци на фронта

0
162

 

И ръководителят на Крим Сергей Аксьонов изпрати сина си да служи като част от мобилизацията: „Законът е еднакъв за всички“

 

И областни, и общински депутати на п„Единна Русия“ са решили да участват в Специалната военна операция на Русия като доброволци, предава „Комсомолская правда“.

В Бурятия депутатът от Народния хурал Намсарай Намсараев ще отиде в зоната на СВО като доброволец. Дмитрий Сигачев беше повикан от градския съвет на Улан-Уде. В Карелия молби за мобилизация са подали председателят на Законодателното събрание на републиката Елисан Шандалович, както и депутатите Алексей Хейфец, Сергей Шугаев и Галина Алупова, която също ръководи Централната районна болница в Медвежиегорск.

От Краснодарския край в СВО ще участват четирима депутати от „Единна Русия“: от Северско селско селище на Северски район – Ерик Варданян; от Съвета на селското селище Кушчевски – Виктор Долженко, селското селище Мезмайски в района на Апшерон – Артьом Сухин, селското селище Канеловски в района на Староминск – Александър Немец.

В Смоленска област заявление за мобилизация е подадено от депутата от Съвета на депутатите на общинско формирование „Новодугински район“ на Смоленска област Сергей Мишин.

По-рано секретарят на Генералния съвет на партията Андрей Турчак каза, че първите четирима депутати от Държавната дума от Единна Русия са поискали да бъдат изпратени в зоната на СВО. Това са Дмитрий Хубезов, председател на комисията по здравеопазване на Държавната дума, Дмитрий Саблин, заместник-председател на комисията по отбрана, Виталий Милонов, заместник-председател на комисията по семейството, жените и децата, и Сергей Сокол, заместник-председател на комисията по отбраната, икономическа политика, секретар на регионалния клон на партията в Хакас. Техните заявления ще бъдат разгледани от Министерството на отбраната на Руската федерация в близко бъдеще.

В петък и ръководителят на Крим Сергей Аксьонов каза, че синът му е призован в армията като част от частична мобилизация, отбелязвайки, че той вече е заминал за местоположението на военната част.

„Законът е еднакъв за всички. Днес синът ми беше повикан и вече замина за територията на поделението“, каза ръководителят на Кримската република.

Аксенов каза още, че се гордее със сина си, който каза, че не може просто да стои настрана от случващото се и възнамерява да изплати дълга си към родината, въпреки факта, че преди това е служил в армията. „Днес той беше изпратен от военната служба на Симферопол, както и другите наборници“, добави той.

превод и редакция: BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here