ГЕРБ готови на компромиси, за да има кабинет

0
169

 

„Няма да поставяме предварителни условия на останалите партии“, подчерта той

 

Правителство трябва да има, но не на всяка цена. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

„Правителство трябва да има и това не е само моето мнение. 70% от хората казват, че трябва да има кабинет на всяка цена. Според мен на всяка цена е малко прекалено. Трябва да има основни принципи, около които да се обедини това правителство“, категоричен е той.

По думите му ГЕРБ не би могла да се коалира с „Възраждане”, защото двете партии имат диаметрални позиции. „С всички останали партии обаче биха могли да се водят разговори, за да се сформира правителство”, посочи той.

Добрев беше категоричен, че за да има кабинет, трябва широка подкрепа. „Всички партии, които са с евроатлантическа ориентация в следващия парламент, ще се отнесат отговорно, ще спрат с клетвите и ще подкрепят кабинета. Мисля, че трябва да се намерят най-добрите експерти и специалисти, за да се решат проблемите в държавата”, каза кандидатът за депутат. И добави, че ГЕРБ-СДС ще предложи състав на кабинет след изборите, само когато си осигурят подкрепа, дори да не е с коалиционно споразумение.

„Няма да поставяме предварителни  условия на останалите партии. Като изключим „Възраждане”, с които няма как да се получи. Ще направим всички възможни компромиси, за да има кабинет. Затова казвам, е той не може да е от 2 или 3 партии, защото трябва да оцелее повече от три месеца. Ако ще сформираме кабинет за 2 или 3 месеца и напролет ще отидем на нови избори – то по-добре е да продължи да си управлява служебният кабинет”, категоричен е Добрев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here