Паскалев пита с какво актуално състояние е регистрирана БСП за последните избори. Секретарката на Калоян Методиев проверява влизащите

1
216

 

Целият скандал заплашва да постави под въпрос легитимността на предизборните листи на БСП, както и избраните депутати

 

За първи път в историята на Българската социалистическа партия членовете на НС на БСП са посрещани още на входа на зала „Александър Лилов“ от фейсконтрол и маси за регистрация. За организацията на този безпрецедентен пропусквателен режим отговарят депутатът Деян Дечев и бившата секретарка на Калоян Методиев Ирена Борисова, която е назначена на работа на „Позитано“ 20.

Според запознати, по заповед на Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов са поставени списъци, от които са извадени членове на НС на БСП и се очаква да не им се даде достъп до залата и възможност за гласуване.

Въпреки съдебните решения, с които разполагат членовете на НС на БСП Кирил Добрев и Калоян Паргов, те не бяха допуснати до участие в днешното заседание на пленума на партията.

С решение на ОПКК още трима социалисти не бяха допуснати.

В началото на заседанието Георги Свиленски е представил и молбите за оттегляне от Националния съвет, сред които е и кметът на Перник Станислав Владимиров. От залата ръководството получи реплика, че тези хора могат да решат да си оттеглят оставката, както го е направила председателката на партията Корнелия Нинова.

Скандал в залата предизвика това, че въпросните заявления за напускане на органа са подадени преди месеци, а се докладват едва сега.

Друго нарушение на устава е, че не е спазена процедурата за отстраняване на въпросните лица, попълването им със следващите избрани от Конгреса на партията и отразяването на тази смяна в актуалното състояние на партията.

“Начинът, по който започваме днешното заседание е повече от скандален”, заяви Костадин Паскалев.

Той попита с какво актуално състояние е регистрирана партията за последните избори и присъстват ли в него отхвърлените от днешното заседание лица. Целият скандал заплашва да постави под въпрос легитимността на предизборните листи на БСП, както и избраните депутати.

“Давате ли си сметка, че днес започвате с абсурд и скандал, който е недопустим на фона на тежките проблеми, които трябва да решаваме. Предлагам ви да се смирим и да погледнем позорните резултати и внимателно, посипвайки си главата с пепел, да се опитаме да намерим правилните решения”, каза още Паскалев.

източник: Червен ефир

Още по темата: 

Скандал на „Позитано“: Хората на Нинова не допуснаха Кирил Добрев и Калоян Паргов да участват в НС на БСП

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here