ИЗВЪНРЕДНО от МС: Камионът бомба, взривил Кримския мост, никога не е бил в България

BIG5АКЦЕНТИИЗВЪНРЕДНО от МС: Камионът бомба, взривил Кримския мост, никога не е бил...

 

„Правителството на Република България няма да позволи по никакъв начин името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична дейност“, заявяват от Министерския съвет

 

Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде замесено с взрива на Кримския мост, по нареждане на министър-председателя бе извършена проверка от службите за сигурност. При нея безспорно е установено, че взривеният камион никога не е бил на територията на страната ни, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут.

Според твърденията на руски медии превозното средство било натоварено с полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на наша територия от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември в посока към държава, различна от Русия. От проверката става категорично ясно, че въпросният контейнер не е бил на взривения камион.

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

„Правителството на Република България няма да позволи по никакъв начин името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична дейност“, заявяват от Министерския съвет.

[td_block_social_counter]

Последни новини