Вихри се глупаво скалъпен скандал в културните институции

0
202

 

„Къде е позицията на моралистът тогава? Велислава Кръстева е една от най-добрите професионалистки в сферата на връзките с обществеността. Доказала го е!“, пише Нидал Алгафари във Фейсбук по повод скандала в Народния театър с Алекдандър Морфов и Велислава Кръстева

Публикуваме целия текст на Нидал Алгафари:

 

Приятели,

вихри се скандал в една от културните ни институции. Глупаво скалъпен скандал. Дали може човек доказал се с годините в определена професия да е трън в очите на друг, доказал се неговата сфера? Когато се спекулира с понятието „морал“, дали спекулиращият с него приема за нормално, пиян до козирката творец да бие друг такъв, само защото другият е по-популярен. Дали онзи побой над твореца, който е бил и тогава и сега е тих, талантлив, популярен, но не импонира на вижданията за сексуалната ориентация на талантливия е повод да бъде бит? Къде е позицията на моралистът тогава? Велислава Кръстева е една от най-добрите професионалистки в сферата на връзките с обществеността. Доказала го е! За да бъде приета, като такава в най-консервативната партия в България и да се застои там толкова дълги години, е признание. Дали това, че е работила за Движението за права и свободи я прави негодна за работа в Народния театър? Дали опериращ лекар, симпатизант или членуващ в ДПС, има право да практикува професията си в Пирогов или политическите пристрастия са дамга, непозволяваща да практикуваш професията си? Разбирам, ако госпожа Кръстева беше наложена на господин Морфов от почетния председател на ДПС за главна роля в пиеса режисирана от него.

Пожелавам на господин Морфов творческо дълголетие и не дай Боже, някой ден да изпадне в затруднение, да бъде сигурен, че Госпожа Кръстева, въпреки стореното от него, ще се втурне да му помага, както го правила за много други творци.

Нидал Алгафари, Фейсбук

https://www.facebook.com/nidal.algafari/posts/10161497917109691

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here