Home АКЦЕНТИ МО за взрива в Полша: Рискове има, но няма пряка заплаха за...

МО за взрива в Полша: Рискове има, но няма пряка заплаха за въвличането ни в конфликт

0
140

 

Димитър Стоянов коментира и решението на България да даде военна помощ на Украйна

 

„Рискове има за страната ни, но няма пряка заплаха за въвличане във военен конфликт“. Това заяви в студиото на bTV министърът на отбраната Димитър Стоянов за взрива на двете ракети в Полша. 

Днес беше проведена извънредно заседание на службите и комисиите по отбрана и външна политика в Народното събрание във връзка със случилото се в Полша. Стоянов обаче каза, че информацията е класифицирана и не може да бъде оповестена.

„Риск винаги има, риск от едно или друго действие. То не трябва да бъде военно действие. Може да бъде с някоя санкция. Това означава, че част от суровините, които стигаха до нашите заводи, ще престанат да работят, поради това, че няма да имат суровини. Ето един риск за нашата национална сигурност“, каза министърът на отбраната.

По думите му рискът си заслужава и съгласно конвенциите на ООН трябва да се помогне на страната, която е жертва на агресия.

Той коментира решението на България да даде военна помощ на Украйна.

„Няма да допусна нашата отбранителна способност да бъде намалена. Неколкократно заявих, че ще бъда консервативен в моите предложения към Министерския съвет и след това към Народното събрание“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here