Заради връщането на хартиената бюлетина, Слави сравни правната комисия с порно

0
173

 

Всички скандални промени са били приети посред нощ без никакви мотиви

 

Едно време порното по телевизията започваше след полунощ и свършваше някъде към 5-6 ч. сутринта. Вчера порното в Правната комисия на парламента е започнало още следобяд, продължило е цяла нощ и е свършило чак в 8 сутринта.

Това порно не е било приятно за гледане, защото всъщност си е било извратения.

Какво се е случило?

В 45-ото Народно събрание, благодарение на “Има такъв народ”, беше прието да има изцяло машинно гласуване в избирателните секции с над 300 души. Защото беше крайно време да се спрат всички дългогодишни шашми с хартиения вот и с мъкненето на чували с бюлетини. Включително от депутати, които уж помагат на бременни жени.

В снощната извратения ГЕРБ, ДПС и БСП са върнали хартиената бюлетина. Нещо повече – те практически са премахнали и машинното гласуване, като и него са го превърнали в хартиено гласуване. По предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ машините ще изкарват не контролни разписки, а цитирам – “бюлетина от машинно гласуване”. Тоест, вече нечии ръчички ще пипат не само хартиените бюлетини, а и бюлетините от машинното гласуване. Секционните комисии пак ще бъркат поголовно при броенето, пак ще драскат по протоколите и пак ще пъхат напечатани незнайно къде хартиени и машинни бюлетини. Кеф! И за да е сигурно всичко – в машината няма да се пази никаква информация за гласуването.

Пак ГЕРБ, ДПС и БСП са приели да има видеонаблюдение в избирателните секции, но са решили техническият носител и записът от него да не се предава в ЦИК. Тоест, ако има заснето изборно нарушение, то да няма с какво да се докаже.

Припомням ви, че в 45-ото Народно събрание, пак по предложение на “Има такъв народ”, съставът на ЦИК от 20 души беше намален на 15.

Снощи ГЕРБ, ДПС и БСП са решили съставът на ЦИК от 15 души да бъде увеличен на цели 25 души, разбира се – за да може ГЕРБ, ДПС, БСП и техните патерици от “Български възход” и “Възраждане” да имат мнозинство в комисията и да контролират изборния процес.

Между другото, снощи хората на Костадин Костадинов към 1:30 са се прибрали да спят и буквално са си затворили очите за изнасилването на Изборния кодекс.

Снощи ГЕРБ, БСП и ДПС са закрили и Обществения съвет към ЦИК, в който изборни експерти безвъзмездно следяха за изборни дефекти, проблеми и измами.

Снощи ГЕРБ, ДПС и БСП са ограничили и гласуването на българите в чужбина. Вече, за да се отвори секция в чужбина, ще са нужни не 40 предварително подадени заявления, а 100.

Снощи с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП е била отменена и възможността да се въведе електронно дистанционно гласуване. Какво като е имало референдум?

Всички скандални промени в среднощната извратения са били приети без никакви мотиви.

Да, съжалявам за силната дума, но наистина е извратения – лошата новина обаче е, че от страната на клатените са българските граждани.

Преди няколко месеца министър-председателят Кирил Петков делеше депутатите на “почтени” и “непочтени”. Тогава депутатите на БСП бяха твърдо от страната на “почтените”, а лоялните на “Има такъв народ” депутати бяха от страната на “непочтените” и “на мафията”. И сега какво се оказа – “почтените” депутати на БСП връщат всички изборни измами, от които печелят ГЕРБ и ДПС. От които печели мафията, нали така, г-н Петков? Кой е мафията сега?

“Има такъв народ” положи всички усилия, за да направи изборите в България честни. И успя.

Щом с такова безочие и наглост статуквото се саморазправя с всички извоювани от “Има такъв народ” поправки в Изборния кодекс, значи сме му пречили, много сме му пречили. Но пречихме и на “Промяната”, щото не искахме нов Борисов, който този път не е от школата в Симеоново, а от Харвард. Сега и за радост на статуквото, и за радост на “Промяната” “Има такъв народ” ги няма в парламента. Там са ГЕРБ и ДПС, там са и “почтените депутати” на “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, и разбира се – “почтените” депутати на БСП.

Накрая ще цитирам Сенека, който е казал, че времето разкрива истината. Не можете да избягате от времето, рано или късно всичко става ясно. Най-вече истината.

Слави Трифонов, фейсбук

https://www.facebook.com/STTrifonov/posts/664534028371495

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here