Делян Добрев: “Лукойл” ще крие печалба, спрете се, сделката е глупава!

BIG5ТЕМИ ОТ ДЕНЯДелян Добрев: “Лукойл” ще крие печалба, спрете се, сделката е глупава!

 

Лукойл/Литаско щели да насочат печалбите към България и да платят 700 млн. лв. данъци, ама догодина (тате ще ми купи колело, ама друг път).

 

Първо, не трябва да са 700, а 1200+ млн лева.

Второ, няма да са 700 милиона, по-скоро може да са 0 милиона, защото тази договорка зависи от добрата воля и сръчността на счетоводителите на Лукойл/Литаско.

Трето, ако Лукойл/Литаско искат да ни докажат, че са добронамерени да внесат 1,2 млрд. лв. за тази година доброволно, преди да сме ги пуснали в кошарата.

Четвърто, ако не ги внесат доброволно какво правим? Свръхпечалбите от февруари до сега опрощаваме ли им ги?

Пето, как ще компенсирате уязвимите домакинства като няма нов бюджет?

Шесто, кой ще е виновен догодина като се окаже, че със счетоводни операции са скрили печалбата? Или разчитаме на късата памет на избирателя?

Седмо, преди 9 месеца Ви казахме, че Лукойл/Литаско ни обират с лев на литър под благосклонния поглед на „промяната“. Това вече се признава от всички! Сега Ви казваме, че оставяте всички козове в Лукойл и Литаско – идеята е глупава и няма да работи.

Г-жо Генка Шикерова, пожалихте ги на пресконференцията. Калкулациите на ЦИД за 43-50 стотинки на литър са на база историческите количества уралски нефт, които е преработвал Лукойл. Вие самата казахте, че този нефт е бил едва 40%, а сега е 100%. Тоест не са 50 стотинки, а е над 1 лев на литър. И още нещо, щели да ги дават избирателно само на нуждаещите се. Ако свият достатъчно групата на нуждаещите се, компенсацията може да е и по 5 лева на литър, при гориво от 3 лева. Това ще е някакъв вид екзотична социална политика, а не антикризисна!

Делян Добрев, Фейсбук

[td_block_social_counter]

Последни новини