Иво Христов в ЕП: Доброволната ни слепота по отношение на Киев буди тревога

BIG5ЦИТАТИИво Христов в ЕП: Доброволната ни слепота по отношение на Киев буди...

 

Европейската комисия трябва да осъзнае мащаба на риска и да излезе с мирна инициатива, която девет месеца гражданите на Европа напразно очакват

 

На 15 септември украинска ракета уби двама европейци, граждани на Полша, за което бе обвинена Русия. Преживяхме 24 часа, в които войната можеше да подпали целия континент. Европейският парламент от години осъжда поведението на Русия по основателни поводи. Тревога обаче буди доброволната ни слепота по отношение на властите в Киев.

Европейският съюз безкритично подкрепя Украйна, с което легитимира дезинформации, провокации и злоупотреби с доверие от страна на Киев.

С поведението си позволяваме европейските институции да бъдат инструментализирани в един военен конфликт, който може да взриви собствения ни дом.

Мълчахме, когато бе обстрелвана атомната централа в Запорожие. Мълчим и сега, когато с твърденията си за произхода на ракетите украинските власти де факто режисираха повод за въвличането на Съюза в конфликта чрез механизмите на НАТО.

Европейската комисия трябва да осъзнае мащаба на риска и да излезе с мирна инициатива, която девет месеца гражданите на Европа напразно очакват.

Иво Христов, изказване по време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург, 21.11.2022 г.

[td_block_social_counter]

Последни новини