Home АКЦЕНТИ Арестуваха кмета на Стамболийски и областен лидер на ГЕРБ в Пловдив

Арестуваха кмета на Стамболийски и областен лидер на ГЕРБ в Пловдив

0
204

 

ГЕРБ поиска оставката на вътрешния министър и определи ареста на кмета като „поредна демонстрация на полицейщина“

 

Полиция задържа тази сутрин за 24 часа Георги Мараджиев, кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Засега не му е повдигнато обвинение.

В момента полицаите са във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и извършват обиск. Те разпитват Георги Мараджие, който също е във фабриката.

По -рано той заяви пред журналисти, че това е акция за сплашване и вижда в нея действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

„Дори не знам защо е акцията.Тази  фабрика е на сина ми, аз работя в общината. Идват избори и аз съм винаги на прицел като общински координатор на ГЕРБ. За мен акцията е политическа, а претърсването във фабриката е незаконно“, каза пред Радио Пловдив Георги Мараджиев.

Това е пореден опит за арест на Георги Мараджиев. Последният път той беше задържан през пролетта на 2021 година по сигнал за изборна търговия с гласове.

Заради полицейската акция срещу кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев от ГЕРБ поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

На брифинг в парламента и в присъствието на цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС председателят Десислава Атанасова оспори начина на задържането на кмета на Стамболийски и я нарече „полицейска репресия“.

Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии в страната. С нахлуване на специални части с качулки и множество полицейски бусове, е арестуван кмет, излъчен от ГЕРБ и областен координатор на партията в Област Пловдив. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

„Какво наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на Георги Мараджиев? За нас това е поредна демонстрация на полицейщина и категоричен опит да не говорим за провалите на МВР, за загиналите полицаи, за мигрантската криза и нейното неовладяване”, подчерта Атанасова.

Тя допълни, че от ГЕРБ през следващите дни ще инициират изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев, който да запознае с фактите около „грозното демонстриране на сила”, която МВР си позволявало.

източници: БНР, NOVA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here