Директорът на Народния театър: При нас няма политически назначения

BIG5АКТУАЛНОДиректорът на Народния театър: При нас няма политически назначения

 

Става дума за вътрешен проблем и окачествяването му като политически е некоректно, смята Васил Василев

 

Политически назначения в Народния театър „Иван Вазов“ няма, никога не е имало и някоя политическа сила не се е опитвала да командва в него. Това заяви директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Васил Василев пред депутатите от комисията по култура и медии, където бе поканен да представи своята гледна точка за разразилия се публичен скандал между главния режисьор Александър Морфов и пиара Велислава Кръстева. Василев защити съветника си по медийни въпроси като заяви, че тя никога не е давала израз на своите политически възгледи или партийната си принадлежност.

Сагата в културния институт започна още в края на октомври след като главният режисьор на театъра Александър Морфов призна в отворено писмо, че е надраскал вратата на Кръстева, защото не е съгласен жената, която придружава Ахмед Доган по време на гласуванията му, да представлява Народния театър и работещите в него, припомни „Дневник“.

Заради политизирането на скандала се стига до две оставки в театъра – на драматурга Захари Карабашлиев и режисьора Явор Гърдев.

Пред комисията и пред медиите Василев заяви, че става дума за вътрешен проблем и окачествяването му като политически е некоректно.

[td_block_social_counter]

Последни новини