ДПС със законопроект срещу износа на петрол от „Лукойл“

BIG5АКТУАЛНОДПС със законопроект срещу износа на петрол от "Лукойл"

 

Карадайъ отрече ДПС да подкрепя износа на нефтени продукти

 

“Поредна лъжа по адрес на ДПС от „кръга на лъжата“. В публикацията на лъжците вчера в 19:06 ч. твърдят, че сме подкрепяли износа на нефтени продукти въпреки европейския регламент и дерогацията за нас.“

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в Народното събрание.

Той припомни, че партията е заявила още в Комисията по енергетика, че ще внесе законопроект по прилагането на еврорегламента.

„Направихме го. Законопроектът се казва „Закон за контрол на прилагане на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море и на нефтопродукти с произход или изнесени от Русия“, каза още лидерът на ДПС.

Този закон на практика ще забрани на „Лукойл“ да изнася продукти от преработен руски петрол, което, според служебното правителство, Еврокомисията не ни забранява.

Изключението се отнася за българските граждани, а не за едрия бизнес и още по-малко може да послужи като основа за поредната лъжа по адрес на ДПС от кръгът на лъжата, коментира Карадайъ.

И отрече ДПС да подкрепя износа на нефтени продукти въпреки дерогацията на ЕК. Долна опашката лъжа в медиите на кръга на лъжата на олигарха и от неговите проксита и изпълнители в Народното събрание, каза Карадайъ, без да спомене имена.

снимка: кадър NovaNews

[td_block_social_counter]

Последни новини