Министърът на туризма: Наш човек ще се срещне с Мъск, изпратихме му покана

BIG5АКЦЕНТИМинистърът на туризма: Наш човек ще се срещне с Мъск, изпратихме му...

 

Илин Димитров поиска повече средства за туристическа реклама, за да има повече платежоспособни гости в страната

 

Българин, който ще има лична среща с Илън Мъск, ще му занесе официална покана и сребърен ритон. Това каза пред bTV министърът на туризма Илин Димитров. Той нарече неизвестния българин „наш човек“ и сподели ,че са поканени и създателите на играта, по която Мъск се запона с Белоградчишките скали.

Илън Мъск не открива топлата вода и не е първият, който открива красотата на България. Аз като министър на туризма бях длъжен да отиграя вдигнатата топка и да го поканя. Той призна, че инфраструктурата и пътищата ни са лоши, но се надява нещата да се подобрят с общи услия на държавата и общините. Димитров не скри задоволството си от цели шум около реакцията на милиардера. „Вече три дни се говори за туризъм. С нула лева България беше по всички медии три дни“, поясни той.

В началото на седмицата Илън Мъск с пост в „Туитър“ изрази възхищението си от Белоградчишките скали. Няколко часа след поста Димитров написа коментар под него, в който кани Мъск да посети България. Последва информация от ресторант в региона, че е дошъл имейл от компанията на милиардера „Спейс Екс“ за резервация на маса за април.

Министърът поиска повече средства за туристическа реклама, като посочи, че при бюджет 2 стотни от брутния вътрешен продукт, туризмът допринася с между 10 и 13% от БВП.

Според него са нужни пет са мерките са стабилизиране на сектора – 9% ДДС, увеличен бюджет за реклама, ваучери за туризъм, таван на цените на енергоносителите, и мерки за „крила на сезона“, като държавата поема част от цената на самолетните билети извън летния сезон.

[td_block_social_counter]

Последни новини