Радев не приема оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров

BIG5АКЦЕНТИРадев не приема оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров

 

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава след като се запозна с внесените в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи и с депозираната оставка от главен комисар Петър Тодоров.

Президентът Румен Радев не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г.

Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване, е позицията на държавния глава.

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров обяви на 22 ноември, че той и заместникът му – гл. комисар Станимир Станев, подават оставка след поредния случай на тежко пострадал полицай заради трафика на мигранти.

Инцидентът стана в 6,55 ч призори във вторник, когато бус, натъпкан с мигранти, удари полицейски автомобил на входа на София при отбивката към Околовръстния път при с. Казичане.

Около половин час по-рано патрул на МВР на магистрала “Тракия” при Траянови врата погнал микробус “Рено”, който не спрял за проверка. Втори патрул се включил в гонката при мотел “Ихтиман”. Полицаите от спецотряда на СДВР били вдигнати по тревога да се включат в акцията.

Екипът от трима полицаи в служебната кола е изчаквал встрани от пътя, за да се включи в преследването.

В момента на удара вътре е бил само един служителите – тежко пострадалият полицай на 51 г.

Униформеният бе откаран веднага в столичната болница „Св. Анна“, където е все още в тежко състояние, в медикаментозна кома и с опасност за живота.

 

[td_block_social_counter]

Последни новини