За българските неолиберални измамници и Оскара за актьора Зеленски

0
315

 

Налице е геополитически прелом. На срещата на Г-20 в Индонезия светът показа гръб на колективния Запад – ясна демонстрация, че не подкрепя джихада му срещу Русия, маскиран, като освободителна мисия за Украйна.

 

През последните 10 месеца, чрез зловеща пропаганда неолибералите внушаваха, че Москва е започнала войната срещу Киев без мотив, а не, за да сложи край на геноцида на който беше подложено рускоезичното население в Югоизточна Украйна от укронацистите, както и да предотврати настъпването на НАТО, до портите на Руската федерация. Владимир Путин многократно предупреждаваше, че инвазията на Алианса на Изток е неприемлива за Москва, която ще реагира, ако НАТО навлезе и в Украйна. Неолибералите истерично твърдяха, че това не е вярно, че Путин си измисля, че спекулира и се изправиха срещу фактологичната истина.

Каква е тя?

Само ще припомня какво каза Зеленски дни преди президентските избори на 20 май 2019 г.: „Очевидно е, че НАТО значи сигурност и високо ниво на армията ни… Ще записвам ежедневно видеа с призиви към източните региони на Украйна, за да им кажа, че НАТО не е звяр, който ще ви погълне“.

Та кое не е вярно в плановете на Алианса да обкръжи Русия?

Кое не е вярно в това, че укронацисти избиваха невинно рускоезично население – жени, мъже и деца в Донецк и Луганск години наред? Че не само Киев, но и Западът си затваряше очите пред ужасяващите зверства?

Всъщност, след като стана ясно, че Украйна изстреля ракета срещу Полша, с цел да разпали неуправляем конфликт между НАТО и Русия, който можеше да ни доведе до ръба на самоунищожителна Трета Световна война, окончателно падна мръсното було на неолибералната пропаганда.

Днес светът все повече не вярва на Киев, респективно на Запада и всичките му купени адепти, защото разбра кой обстрелваше Запорожката атомна централа с риск да потопи в радиация цяла Европа, кой взриви Кримския мост, кой обстрелваше стената на ВЕЦ Новая Каховка, за да издави стотици хиляди жители на Херсон и руски войници и пр. и пр.

А утре светът ще поиска ревизия на информацията за случилото се в Буча, Мариупол, Краматорск и не само.

Но това ще стане, когато доверието на Запада към Зеленски падне окончателно. Защото именно Западът стоеше зад всичко онова, което украинският президент приписваше на руснаците и му гарантира, че ще потули истината през манипулираните си медии.

И това уверение докара Зеленски до безумието от обикновен комик да заживее в образа на Хинкел от Великия диктатор на Чаплин.

Даже си позволи с неприличен и дори безсрамен тон да изнудва Европа и Вашингтон за оръжие и милиарди. Защото те са поръчителите му. И той си искаше сметката.

Но накрая получи онова, което според тях заслужава един поръчков актьор – Оскар под наем!

Но не за Зеленски исках да говоря днес, а за българските неолиберали.

От началото на прехода до един те се обявиха за борци за демокрация, но войната бе същинска демаркация между тях и нас, развенчала истинската им същност.

Войната ги разкри, че :

– От радетели на промяната за истина са сторили истинска подмяна на истината.

– От отвратените срещу диктатурата са станали отвратителни диктатори.

– От борци срещу привнесената корупция от Изтока деградираха в олигарси на Запада.

Войната ги разкри, че:

– От поборници за свобода на словото са станали изкусни фалшификатори на истината и брокери на измама.

– От радетели за плурализъм в стражари на мълчанието ни.

– Първо узурпираха медиите, за да ги превърнат ретранслатори на лъжата си.

– После превзеха Фейсбук и го превърнаха в кауш, в който да заключват нашите думи.

Но войната показа и още:

– Те вече се страхуват, че колкото повече ни отнемат правото на истина, толкова повече насаждат гнева у нас, че наистина ще поискаме правата си.

– Че всички вече осмислиха жестоката последователност – ако си мълчим, когато затварят думите ни, после няма думи, които да имат силата да ги спрат, ако дойдат за нас да ни затворят.

– Че ние няма да станем войници на тяхната омраза към нашата Родина.

Ще завърша с думите на бръснаря в края на Великия диктатор на гения Чаплин, изправен погрешка пред нацистките орди. Но думите му не са насочени към тях, а към нас:

„Алчността отрови душите на хората, тя изпълни света с омраза, накара ни да маршируваме към мизерия и кръвопролитие.

… Не се оставяйте да ви водят хора, които ви презират и поробват, които контролират живота ви и ви казват какво да правите, какво да мислите и какво да чувствате!“

Седмицен анализ за Поклед ТВ.

 

Валентин Иванов-Кардамски, фейсбук

https://www.facebook.com/valentin.ivanovkardamski/posts/pfbid02rUL9LHs3RB2Ex6C7uyuePXSgVAjLgLfq5iPedy4YeuMRfQsQUEq2E9njPAw3u9Jel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here