Путин: Русия несъмнено ще постигне целите си в Украйна

0
173

 

Руският президент се срещна с майки на руски войници в Украйна и увери, че споделя болката им

 

Русия, въпреки усилията на опонентите, несъмнено ще постигне целите си в „специална военна операция“ (Така Русия нарича своята война в Украйна -бел.ред.). Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в петък на среща с майките на военнослужещи, воюващи в Украйна, предава ТАСС.

„(Противниците на Русия) в крайна сметка се опитват да постигнат целите си. А ние трябва да постигнем нашите собствени. И ние ще ги постигнем без съмнение“, е подчертал Путин.

Той е добавил, че противниците на Русия действат на информационното поле, насърчавайки хората към деструктивни действия, „опитват се да обезценят благородния импулс за защита на хората в Донбас, Запорожие, Херсон“.

„В информационната сфера също има противник – когато казваш, че се опитваш да убедиш някого в нещо, вкарваш някаква невярна информация, караш го да предприеме някакви действия. Какви действия предизвикват? Предизвикват деструктивни действия, които заличават, дискредитират това, за което умря Вашият син“, казва Путин, обръщайки се към майката на старши лейтенант, загинал по време на военните действия.

„Затова се прави всичко това: да се обезцени това, което правят нашите момчета и да се обезцени нашият, според мен, много благороден импулс да защитим нашия народ в Донбас, Запорожие, Херсон,“ е обяснил руският президент.

В рамките на същата среща той заяви, че е „станало ясно“, че Донбас е трябвало да бъдер анексиран по-рано.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here