Сергей Лавров: Украинският народ ще бъде освободен от неонацистката власт

0
218

 

Подобно изявление направи и председателят на руската Дума Вячеслав Володин, който предупреди, че Вашингтон и Брюксел в бъдеще ще трябва да понесат отговорността за подкрепа на фашизма в Украйна

 

Украинският народ ще бъде освободен от неонацистките си власти, той заслужава да живее в приятелство и добросъседство със своите славянски братя. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в рамките на документален филм, показан в събота в ефира на телевизионния канал „Россия-24“, предава focus-news.net.

„Украинският народ ще бъде освободен от неонацистките управници, той заслужава да живее в добросъседство, приятелство, просперитет до своите славянски братя“, каза той.

Подобно изявление направи и председателят на руската Дума Вячеслав Володин, който предупреди, че Вашингтон и Брюксел в бъдеще ще трябва да понесат отговорността за подкрепа на фашизма в Украйна. По думите му, „зверствата на киевския режим потвърждават необходимостта от унищожаване на нацизма“.

Това изявление обаче е в противоречие с думите на прессекретаря на Владимир Путин, който наскоро заяви, че Русия не си поставя за цел смяната на властта в Украйна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here