Проф. Атанас Семов: Нашата система отглежда безродни гастърбайтери

0
258

 

Управленското бездействие у нас по отношение на пътната безопасност води до геноцид.

Това заяви членът на Конституционния съд и преподавател по конституционно право на Европейския съюз професор Атанас Семов в „Денят започва с Георги Любенов“.

„Голяма част от нарушенията не се установяват и голяма част от установените нарушения не се наказват. Глоба, която не е събрана, е хартийка хвърлена в кошчето“, подчерта Семов.

Според него друг съществен проблем е наркозависимостта. Атанас Семов допълни, че у нас борба с разпространението на наркотици няма. По думите му е необходим механизъм за контрол на продажбата на цигари, алкохол и наркотици около училищата.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Твърдя, че България е на едно от първите места в Европа по разпространение и употреба на наркотици, включително в среди, където това би трябвало да е абсолютно немислимо, като полицията“, каза още Атанас Семов.

Българите сме нация, която просто не търси доброто. Проблемът е, че не търсим каузи, когато живеем в мир. Търсенето на Сашко показва и това. А смисълът на нацията е да си оправи държавата и да я остави по-добра на своите деца. Говорим съм от години отказа на образованието. Нашата система отглежда безродни гастърбайтери“, подчерта проф. Атанас Семов.

„Нито една европейска нация не се е отказала от историческата си памет, както го направихме ние. Ето пример – в нашите учебници има по няколко реда за Гоце Делчев. В два от трите учебника пише, че е роден в Македония. Нищо няма за неговата роля за България“, допълни той.

Той даде фрапантен пример с пътната безопасност. От Варна до София има знак на 8 секунди. „Няма мозък, който да обработи тази информация“, допълни той.

„Извършването на ремонтите на пътя у нас е престъпно. Няма как два тунела да се рамонтират с години. Навсякъде на такива обекти се работи денонощно“, каза още професорът.

„У нас борба с наркоразпространението няма. Няма ниакъв механизъм за контрол около училищата за алкохол, цигари и наркотици. А децата минават по този път. Твърдя, че България е на едно от първите места в Европа по употреба. Дори в полицията. И това отново е продукт от липсата на държавност. Защото дилърите получават информация и изчезват“, каза още професорът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here