Столтенберг: Подкрепата за Украйна струва скъпо на жителите на западните страни

0
138

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна, че подкрепата за Украйна в настоящия конфликт струва скъпо на жителите на западните страни, но отбеляза, че е необходимо да се „запази и увеличи“ помощта за Киев. Това мнение той изрази в неделя в интервю за германския вестник Welt am Sonntag, съобщава ТАСС.

„Нарастващите сметки за храна и енергия означават трудни времена за много домакинства в Европа“, каза Столтенберг. Въпреки това той добави, че е необходимо да продължи подкрепата за Киев. В този контекст генералният секретар на НАТО даде висока оценка на оръжейните доставки на Берлин за Украйна. „Решителната подкрепа от Германия е от решаващо значение“, каза Столтенберг.

„Всички ние трябва да увеличим помощта си за Украйна“, каза той. „Това ще помогне на украинците да отстояват правото си на самоотбрана“. В същото време генералният секретар на НАТО отбеляза, че „е възможно да се укрепят позициите на Украйна на масата за преговори, ако ѝ се окаже военна подкрепа“. „Най-добрият начин да подкрепим мира е да подкрепим Украйна“, каза Столтенберг.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here