Украйна върна на Русия деветима военнопленници и получи 12 свои

0
117

 

Освободените военнослужещи ще бъдат доставени в Москва с руски военно-транспортни самолети, за да получат лечение и рехабилитация в медицински учреждения

 

След преговори Киев върна на Москва деветима руски военнопленници, съобщи днес руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„На 26 ноември в резултат на преговорен процес от територията, контролирана от киевския режим, бяха върнати 9 руски военни, които бяха заплашени от смъртна опасност, докато бяха в плен“, се казва в съобщението.

Освободените военнослужещи ще бъдат доставени в Москва с руски военно-транспортни самолети, за да получат лечение и рехабилитация в медицински учреждения. На всички тях са предоставени необходимите медицински и психологически грижи, изтъкна руското ведомство.

При поредна размяна на пленници Украйна успя да си върне 8 военни и трима цивилни, един от които бе смятан за безследно изчезнал. Това съобщи в Телеграм Андрий Ермак, ръководител на украинската президентска администрация, цитиран днес от Укринформ.

Тази седмица Киев си върна 98 украинци, пленени от руските войски, припомни Ермак.

източник: Факти

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here