Депутат от „Възраждане“ ходи с трима души охрана

0
194

 

Депутат от Сливен се движи с трима души охрана и джип. 29-годишният Климент Шопов, който е народен представител от „Възраждане”, се появи с трима гардове в ресторант „Орешака” до Новоселския мост в Сливен. Случи се в неделя по обяд, видя репортер на Sliveninfo.

 

Яките охранители стояха на съседна маса до тази на депутата, без да му пречат на общуването с посетители на заведението. Климент Шопов проведе няколко разговора и бе приветстван от доста хора. Когато депутатът стана да си ходи, неговите охранители се разделиха. Един излезе пред джипа. Друг застана зад волана, а третият бе неотлъчно до Шопов. Почти като на кино въпросният трети гард прошепна в слушалка „Излизаме”. Така се разбра, че охранителите имат радиовръзка помежду си. Пред ресторанта гард отвори задната врата на джипа, за да влезе 29-годишният народен представител, който стана част от българския парламент преди по-малко от 2 месеца.

Климент Шопов е роден в Монреал. Той се отказа от канадското си гражданство и стана първият депутат на партия „Възраждане”, избран от Сливен.

Според клиенти на заведението джипът с народния представител и неговите гардове е със сливенска регистрация.

През последните три десетилетия Област Сливен е излъчила над 50 народни представители, но нито един не се е ползвал услугите на охранители.

От пресцентъра на партия „Възраждане“ се свързаха със Sliveninfo, уточнявайки, че срещу депутата Климент Шопов има смъртни заплахи за живота му. По случая се водело досъдебно производство.

„Охраната на депутата е наложена от закона, той не я иска, но е принуден да я приеме заради смъртните заплахи. Гардовете не са от НСО, но не са и частни“, казаха от пресцентъра на партията.

Интересно е кой плаща охраната? Костадин Костадинов или МВР?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here