Дончева: Искаме да върнем лявото пространство, за да не бъде взето от илюзионистите от ПП

0
173

 

Инициатор на тази идея е Коста Паскалев. Президентът Първанов е поканен, както всички нас

 

„Няма да се месим във вътрешните процеси на БСП. Колегите да си решават дали ще си сменят ръководството, или не. Пиарите там играят твърде голяма роля, като прехвърлят вината на някого другиго за загубите на левицата“, заяви лидерът на Д-21 Татяна Дончева пред БТВ.

И продължи: Корнелия Нинова си прави пиар и се върти в кръг, не знам колко ползи ѝ носи всичко това.

На въпрос на водещия дали ще се отзоват на призива на Нинова да се върнат в БСП, Дончева отговори: „След като сте се развели с някого, може ли отново да се съберете след няколко години?“

Тя се ядоса на водещия Златимир Йовчев, че върти един и същи въпрос.

„Пак ли да ви кажа по друг начин. Ние сме направили партии преди 7-8 години. В тях членуват десетки стотици хора. Те не са наши крепостници, ние да ги пратим, където искаме, да ги местим и т.н.“, отговори тя.

Дончева хвърли светлина и за новия проект на левицата, чието учредяване е днес. Тя уточни, не иска новото ляво обединение да тръгва с голяма кошница и напомпано самочувствие, а да се даде тон за една сериозна политика на база изградено доверие.

„Инициатор на тази идея е Коста Паскалев. Президентът Първанов е поканен, както всички нас“, уточни тя.

Дончева отново се ядоса на водещия, този път по повод въпроса кой е лидер на новия проект.

Тя посочи, че тепърва ще се изяснява кой ще е той, точно защото става въпрос за нова партия.

„Недейте да питате такива работи. Вие сте bTV, може да пита селската телевизийка. Коста Паскалев е начело на новата левица. Георги Първанов е само поканен и няма нужда от вестникарски заглавия“.

И пак подчерта: „Водещата фигура е Паскалев, заедно с една група от БСП“.

И разкри идеята. „Искаме да върнем лявото пространство, за да не бъде взето от илюзионистите от „Продължаваме промяната“, каза още Дончева.

„Никой не лидира процеса за ново ляво обединение на България. Представлява се от движението „Социализъм 21 век“, от младежката организация на БСП, леви хора и други млади хора, които симпатизират на социалистическото движение. Тези идея възникна в Националния съвет. На последния пленум се взе решение за Ляво обединение, да започне диалогът с други парти“, обясни преди дни Паскалев.

По думите му в НДК ще се коментират секторни политики, ще се приеме обща декларация и ще се предложи на ръководствата на тези партии да се създаде ляв блок.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here