Директорът на Народния театър за Морфов: Аз съм го назначил, мога и да го уволня

0
240

 

Припомняме, че след скандал в театъра между главния режисьор Александър Морфов и директора на PR-отдела Велислава Кръстева – бивш пиар на ДПС и Ахмед Доган, служебният министър на културата Велислав Минеков поиска смяна на ръководството на театъра, тъй като, по думите му, сред тях има политически обвързани

 

Към днешна дата Александър Морфов е главен режисьор на Народния театър. Това е една административна и добра творческа длъжност на обединител в театъра. Аз съм го назначил, в моето правомощие е и да го уволня, но за това трябва да имам мотиви, а не хипотези. Това каза пред БНР директорът на Народния театър Васил Василев. И подчерта, че между него и Морфов няма конфликтна ситуация.

Припомняме, че след скандал в театъра между главния режисьор Александър Морфов и директора на PR-отдела Велислава Кръстева – бивш пиар на ДПС и Ахмед Доган, служебният министър на културата Велислав Минеков поиска смяна на ръководството на театъра, тъй като, по думите му, сред тях има политически обвързани. След скандалите своите оставки дадоха драматургът Захари Карабашлиев и режисьорът Явор Гърдев, а актьорът Валери Йорданов стартира подписка за отстраняването на директора.

„Такава ситуация има между един служител и друг служител… Трябва да избегнем от политическия аспект на нещата. Тук опираме до две важни теми – какви са служебните задължения на екипа и какви са гражданските позиции извън театъра. Тези неща не трябва да бъдат смесвани“.

Директорът на Народния театър посочи, че всеки артист има своята специфика, но не носи вина, ако се е предоверил на някого.

„През март очакваме премиера на авторския спектакъл на Морфов „Троянският кон“. Когато поканих г-н Морфов да заеме поста, да влезе в моята програма, с която кандидатствах за директор на Народния, той прие“, припомня Василев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here