Борисов: 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на ПП

0
128

 

„Моят политически опонент е Румен Радев. Той е сериозен играч“

 

„Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има излишък в бюджета. Оставихме им 15 млрд., сега те ни оставят по 15 млрд. лева дълг на година. Около 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на „Продължаваме промяната“ за 1 година“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна.

Той сигнализира, че приходите намаляват със 700 млн., а разходите се увеличават с над 2 млрд.

„Европейската комисия казва: „Устойчивост на дълга, устойчив растеж“. Устойчивостта на дълга означава – не правете повече дълг, нямате с какво да ги покриете. Втората част на изречението означава, че имате под 1% ръст на БВП – много сте слаби, за да си позволявате да правите това, което си позволяват богатите държави. Почнете да работите, за да вдигнете БВП“, заяви лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

ЕК ни призовава да бъдем фискално предпазливи, уточни той.

„Съвестта ми е чиста, защото на тази дата съм предупредил какво ще се случи на българите през следващите години. Също както преди 2 години предупредих, че следва хаос и тотална криза“, заяви Борисов и подчерта, че ЕК са написали всичко, което България трябва да спазва, ако не искаме през следващите години да дойде някой отвън, за да го направи.

Според Борисов са необходими инвестиции и реформи. „В плана сме записали едни батерии, които не ни вършат никаква работа и няма никакви други инвестиции. Инвестициите спряха“, отбеляза той.

Борисов коментира и отношенията си с президента Румен Радев.

„Не съм се чувал и срещал с Румен Радев от години. Вкараха ни с тази провокация в обяснителен режим. Ако Радев ме покани, ще отида да говоря, защото трябва да се обсъдят важните теми. Нямаше да крия, ако съм се срещнал с него. Правилно е политиците да си говорят. Ако има среща, аз пръв ще я обявя. Моят политически опонент е Румен Радев. Той е сериозен играч“, заяви лидерът на ГЕРБ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here