Русия е предотвратила доставка на чуждестранно оръжие за Украйна

0
163

 

Това се е случило с вчерашните атаки над Украйна

 

Руските военни заявиха днес, че с вчерашните си масирани удари, довели до спирания на тока в цялата страна, са предотвратили доставка на чуждестранни оръжия за украинските сили, предаде Франс прес, позовавайки се на руското министерство на отбраната. Ударен бил и пункт, в който в сепаратистката Донецка народна република били разположени чужди наемници.

„В петък, 16 декември, с високоточно оръжия с голям обсег с въздушно и морско базиране беше нанесен масиран удар по (украински) системи за военно управление, по военно-промишления комплекс и енергийни обекти“, осигуряващи дейността им. Целта бе постигната, всички набелязани обекти бяха поразени, каза говорителят на министерството генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

„В резултат на удара беше предотвратена доставката на оръжия и боеприпаси чуждестранно производство, блокирано беше придвижването на резерви на (украинските сили) към зоните на бойните действия, преустановена беше работата на предприятия за производство и ремонт на оръжия“, заяви министерството. Поразен бе и „пункт на временна дислокация на чужди наемници в Донецката народна република“, в района на град Красний Лиман, каза Конашенков.

Вчера Украйна заяви, че е засегната от нови руски ракетни удари, които са довели до прекъсване на водоснабдяването на столицата Киев и прекъсване на електрозахранването в цялата страна. Нападенията бяха осъдени като „военни престъпления“ от Европейския съюз.

източник: БТА

Русия извърши най-масирана ракетна атака срещу обекти в цяла Украйна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here