Русия продължава мощното настъпление срещу Бахмут, ВСУ хвърля резерви в боя

0
186

 

В района на газокомпресорната станция (ГКС) край село Спорное руснаците продължават боевете за овладяване на важен опорен пункт

 

Руската армия продължава масираното си настъпление срещу линията Бахмут-Соледар в Донбас, а Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да хвърлят резерви и да извършват ротации с цел да задържат позициите си в ключовия транспортен възел, съобщават руските анализатори от „Рибар“, предава Агенция „Фокус“.

На Бахмутския участък на фронта руските щурмови отряди са отхвърлили украинските формирования от покрайнините на Клещеевка. Една от ротите на 53-та бригада на ВСУ е заминала в пълен състав за Новодмитровка за прегрупиране.

В самия Бахмут бойците на ЧВК Вагнер са се придвижили на юг по улица Фьодор Максименко, заемайки два блока близо до бензиностанцията. В същото време щурмови отряди пробиват отбраната от страната на завода за сортиране на отпадъци, отбелязват експертите.

В село Опитно продължават боевете на улица Школная, части на националистическия батальон „Айдар“ от 53-та бригада държат позиции в жилищната застройка. Руската артилерия води масиран огън по укрепения район на въоръжените сили на Украйна.

Според данните на „Рибар“, в този участък от силите 28-ма, 53-та и 63-та ОМБр на ВСУ изпитват огромни проблеми заради липсата на боеприпаси и загуба на жива сила. Доставките и ротацията се усложняват от постоянния огън на въоръжените сили на РФ.

За подсилване на гарнизона на Бахмут в района на бойните действия е пристигнал конвой с военна техника от Иванопол, а освен това в района на града са прехвърлени подкрепления от 4-та група за бързо реагиране на Националната гвардия на Украйна, пишат експертите.

На Соледарското направление украински формирования разпространяват информация за пълната загуба на Яковловка и началото на настъплението на ЧВК „Вагнер“ в посока Соледар и Раздоловка.

За поддържане на отбраната на 10-та бригада, силите на 46-а аеромобилна бригада от ВСУ са прехвърлени във Веселое.

В района на газокомпресорната станция (ГКС) край село Спорное руснаците продължават боевете за овладяване на важен опорен пункт. Прочистването на Спорное и ГКС се усложнява от наличието на подземни комуникации, използвани от ВСУ за отбрана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here