Планът на САЩ беше Русия да бъде въвлечена в няколко конфликта едновременно

0
270

 

Кремъл успя да избегне този сценарий, ситуацията не върви по плана на западните сценаристи и това вече е постижение

 

Западните анализатори, чиито прогнози предвиждаха победа на Русия над Украйна след 3-5 седмици, разбраха, че Украйна сама няма да може да спре Русия. За да се нанесат критични щети на Руската федерация, беше необходимо, едновременно със санкциите, тя да бъде въвлечена в няколко конфликта едновременно в рамките на един и същи период.

Такива операции се подготвят с години, предвид мащаба и последствията за световния ред. Мнозина са озадачени от спокойния външен вид на Путин, защото „СВО“ изобщо не върви по план.

Но ако CBO не е първото действие на тази пиеса и 24 февруари не е отправна точка? Нека се върнем назад  и да видим на какво можеше да разчита НАТО в конфронтацията с Руската федерация. Предвиждаше се да се вържат въоръжените сили на Руската федерация с военни действия в няколко направления.

Беларуски. През 2020 г. започва цветната революция. Целта на която е да свали Лукашенко. Ако това беше се случило, Кремъл щеше да загуби най-близкия си, а всъщност и единствен военен съюзник. Всякакви атаки срещу Киев биха били изключени и прозападното правителство на Беларус би предоставило на Украйна и НАТО пълна разузнавателна информация и територия. Хитрият Лукашенко обаче контролира държавата си твърде добре и спря протестите доста ефективно. Контролът на силите за сигурност и подкрепата на населението позволиха на батька да запази властта.

Грузински. През 2021 г. Саакашвили отиде в Грузия, за да организира там Майдан. Опозицията имаше добри шансове. Ако опозицията беше успяла според плана на Запада по време на войната между Русия и Украйна, новите грузински власти без колебание щяха да решат да върнат загубените Абхазия и Южна Осетия, което щеше да отвори кавказкия фронт за Русия. Провалът на Саакашвили анулира плановете за завземане на властта и нова военна операция. Консенсусът на грузинските елити позволи да се избегне нова война и сега официален Тбилиси избягва да подкрепя Украйна във войната, доколкото е възможно, получавайки много добри икономически бонуси, въпреки постоянните опити на Сорос и Украйна да въвлекат Грузия в конфликта . Между другото, именно подкрепата на Саакашвили от кабинета на президента беше важен дразнител за грузинските власти, които заемат подчертано неутрална позиция.

Казахски. Два предишни провала подтикнаха Запада спешно да подсигури азиатския фронт чрез смяна на правителството в Казахстан. И отново любимият инструмент на Запада е цветната революция. Местният „майдан“ на 22 януари се оказа най-неподготвен, защото бързаше. Ситуацията се разви твърде бързо, радикализирането на протеста стана мигновено и Русия реши въпроса с „десант“.

Сега си представете, ако това всичко беше случило? Позицията на Руската федерация вече трябваше да е много по-лоша. Според плана на САЩ, грузинците трябваше да се бият срещу Руската федерация сега, а казахите и беларусите трябваше да се привлекат към различни провокации.

Кремъл успя да избегне този сценарий. Затова са в добро настроение, ситуацията не върви по плана на западните сценаристи и това вече е постижение.

Молдова остава в резерва на Запада, където тяхната марионетка Санду се готви да отвори фронт срещу Приднестровието. В момента Русия ефективно е спряла 3 от 5 заплахи в периметъра си, което помага на Кремъл да се чувства достатъчно уверен във военен конфликт, дори ако той се проточи за неопределено време. Всъщност всичко трябваше да е много по-трудно.

Олег Сафари, фейсбук

https://www.facebook.com/oleg.safari/posts/10230292607604900

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here