Крум Зарков: Политическият ход на „Възраждане“ и БСП е популизъм

0
175

 

Президентът Радев е прав, когато казва, че международните споразумения не подлежат на конституционен контрол след ратификация, а преди това, подчерта министърът на правосъдието

 

Това, че е сезиран Конституционният съд, не спира изпълнението на решението на Народното събрание за изпращане на военна помощ на Украйна. Очевидно ясно е, че този политически ход на „Възраждане“ и ПГ на БСП е популизъм, който цели да прикрие безсилието им да наложат своите тези в пленарна зала – това каза в студиото на „Още от деня“ по БНТ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той допълни, че президентът Радев е прав, когато казва, че международните споразумения не подлежат на конституционен контрол след ратификация, а преди това. Определи като „прах в очите“ действията на БСП и „Възраждане“.

Зарков коментира и темата за новите правила за гласуване. Подчерта, че не вижда предимства при смесен вот.

„Смесеният вот прави така, че предимствата на различните типове гласуване се унищожават едно друго, а пък негативите им остават. „Хартиената коалиция“, състояща се от две политически партии и една парламентарна група, прегази както становищата на експертите, така и публичното негодувание, ветото на президента, собствените си аргументи – в случая на БСП, защото Българската социалистическа партия защитаваше точно обратното доскоро, погази всичко това и наложи волята си“, подчерта Зарков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here