Експерт по сексология без дипломатически опит е новата посланичка на Украйна в България

0
269

 

Това съобщават украински медии

 

За нов посланик в България е назначена Олеся Илашчук, която няма опит в дипломацията и досега се е позиционирала като „специалист по сексология и скъпоценни бижута“.

Това съобщава украинският сайт „Европейската правда“.

Няма налично описание.

Източници на изданието в Министерството на външните работи на Украйна потвърдиха, че Илашчук не е свързана с министерството. В същото време тя вече участва в общото събрание на украинските посланици, което се проведе на 22-25 декември в Киев и Николаев.

Официалната биография на Илашчук не е публикувана, но украински журналисти откриха някои подробности в профилите в социалните мрежи, които може да са свързани с нея.

В един от профилите си Илашчук описва себе си като „специалист по обработката на скъпоценни камъни – тя е завършила Висшия съвет за диаманти в Антверпен.

В друг профил, който сега се актуализира активно, същото лице е позиционирано като „клиничен психолог, системен семеен терапевт, гещалт терапевт, сексолог-консултант“.

Припомняме, че на 25 декември президентът на Украйна Володимир Зеленски назначи нови посланици в България, Латвия, Бахрейн и Перу. Президентът в частност освободи Виталий Москаленко, който преди това беше посланик на Украйна в България, и назначи на негово място Олеся Константиновна Илашчук, пише украинската „Европейска правда“.

превод и редакция: BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here