Директорът на Народния театър за новите драсканици на Морфов: Среднощни пиянски истории

0
203

 

“Не желая да коментирам обществените изяви на Морфов. Това е част от някакъв негов нагон да привлича интерес върху себе си.”

Това написа директорът на Народния театър Васил Василев във Фейсбук в отговор на поредното надраскване на врати в театъра от главния режисьор Александър Морфов – акт, който Василев определи като „някакви среднощни пиянски истории“.

Ето пълния текст на Васил Василев:

Не желая да коментирам обществените изяви на Морфов. Това е част от някакъв негов нагон да привлича интерес върху себе си. Давах си сметка за неговата екстравагантност, когато го назначих, но определящи бяха творческите му качества.

За мен е важно как изпълнява задълженията си към театъра като главен режисьор, както и личните му творчески ангажименти, които има свързано с репертоара на театъра.

За новото му амплоа, разбрах, че се гласи да гастролира с графитите и в други представителни сгради, като Президентството, Министерски съвет, Народното събрания. Явно това е нова фаза в личностното му развитие.

Заявявам категорично, че никоя политическа сила и никоя овластена персона не е в състояние да ми оказва въздействие за кадровата политика. Нито ДПС може да назначи някой в Народния театър „Иван Вазов“ докато съм директор, нито ще уволня някой по прищевките на Морфов.

Ще уволня всеки, който не изпълнява задълженията си по трудовите договори. Тези „високи“ заплати в Народния театър „Иван Вазов“ се изработват с много труд и талант, а не по стари заслуги и няма да допусна никой да живее на гърба на колегите, които репетират и са на сцена ежедневно.

Морфов трябва да е наясно, че с него няма да водя никаква полемика и да дискутирам никакви теми извън рамките на служебната ни взаимовръзка.

Нито Народният театър „Иван Вазов“ е арена за партийни изяви, нито той може да е съдържателен политически събеседник.

На въпрос на Сега  дали ще последва наказание от негова страна спрямо извършителя, той беше крайно лаконичен: „Следете, скоро ще разберете“.

Припомняме, че в събота вечер се появиха нови надписи освен на вратата на пиарката Велислава Кръстева, и на вратата на кабинета на директора Василев: съответно „Приемна на ДПС“ и „Официален офис на ДПС“.

Те бяха направени след края на първото възстановено представление на спектакъла на Александър Морфов „Животът е прекрасен“ по Николай Ердман на първата ни сцена.

Васил Василев подчертава: „Имаше ли възстановяване на „Животът е прекрасен“? Върнах ли „Хъшове“? Върнах ли Александър Морфов в България? Е, тогава да излезе и да каже къде му е проблемът!“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here