Аталай: Твърдо отиваме на избори

0
132

 

„Твърдо отиваме на избори. Само за защита на евроатлантическите интереси, приоритети може да има разминавания”. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването „На фокус”.

 

Запитан дали ще ги поканят за участие в управлението на страната, той отговори: „Надеждата умира последна. С мандат на БСП и подкрепа на ДПС сме управлявали държавата успешно”.

„ГЕРБ не могат да бъдат изключени при всички случаи, когато ще се създаде програма, която да бъде изпълнена в кратък период от време. Ако сега отидем на избори, ще има още едни избори. Крайно време е да се намери баланса, за да направим това, което обществото очаква от нас”, каза депутатът от ДПС.

На въпрос дали са разочаровани от това, че третият мандат за съставяне на кабинет не е бил връчен на тяхната партия, Аталай обясни: „Чак разочарование не бихме изразили. Това е поглед и решение на президента. Той е решил, че БСП може да обедини всички политически формации. Приоритетите трябва да са в защита на националния интерес, на европейските, евроатлантическите интереси. Това е преценил президентът (Румен Радев) и затова каза, че ще връчи мандата на БСП”.

И веднага депутатът от ДПС призна, че обществото е очаквало и други варианти. „ДБ бяха подхлъзнати от ГЕРБ, защото постоянно да повтаряш: „дайте мандата на ДБ”, при условие, че той е бил при тях (ГЕРБ) и те не са направили всичко възможно”.

Относно готовността за управление Аталай каза: „ДПС са политическа формация от 33 г. няма партия, която 33 г. да има постоянен растеж, да има млади кадри, подготвени. Нашата подготовка за следващи избори започва от деня на приключване на предишните. Не че е невъзможно правителство без ДПС, но не е необходимо. Винаги сме били фактор”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here