Руското посолство: Нашите военни не нанасят удари срещу жилищни сгради

0
162

 

За пореден път бихме искали да подчертаем, че руските военни не нанасят удари срещу жилищни сгради и социална инфраструктура на Украйна, за разлика от използващите терористични методи ВСУ, които продължават да избиват целенасочено собственото население

 

От посолството на Русия в България излязоха с официална позиция във връзка с направен по-рано днес коментар от Външното ни министерство за ракетния удар по жилищен блок в Украйна.

„Във връзка с коментар на МВнР на България, в който върху Русия се прехвърля отговорността за ракетен удар срещу жилищен блок в гр. Днепропетровск, и аналогични по своя същност публикации, тиражирани из български медии, бихме искали да обърнем внимание върху следното“, посочиха от руското посолство у нас.

На 14 януари т.г. съветник на администрацията на украинския президент А.Арестович открито заяви, че част от блока в гр. Днепропетровск се е срутила поради попадането на свалената от украинската ПВО ракета. С оглед на това спекулациите за виновността на Русия в гибелта на мирните жители смятаме за откровено подвеждащи и нямащи нищо общо с реалността, допълниха от ведомството на официалната си страница във фейсбук.

За пореден път бихме искали да подчертаем, че руските военни не нанасят удари срещу жилищни сгради и социална инфраструктура на Украйна, за разлика от използващите терористични методи ВСУ, които продължават да избиват целенасочено собственото население и да водят страната си към пълно унищожение, посочиха още те.

https://www.facebook.com/rusembul/posts/552829016885016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here