Националният съвет на БСП решава ще има ли лидерска среща за съставяне на кабинет

0
132

 

Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП призова мандатът да бъде върнат: Шансът да се осъществи е близък до нула. Една партия, която има 10% от народните представители, не би могла да обедини останалите

 

Националният съвет на БСП ще проведе заседание, на което трябва да стане ясно ще има ли лидерска среща за съставяне на правителство и с кого ще преговаря Корнелия Нинова.

Социалистите се събират на „Позитано“ 20 този следобед.

Рамката на преговорите, мандата да преговарящия екип, кандидатура за министър-председател – всичко това трябва да реши пленумът на БСП, съобщава БНР.

Още при връчването на мандата лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще заложи на това, което обединява партиите, а не на онова, което ги разделя.

„Ще поканим всички партии и лидери, да търсим онова, което ни събира – инфлация, цени, доходи, Планът за възстановяваме и устойчивост… Има спешни неща, които трябва да свършим, не да се делим“, посочи Корнелия Нинова, след като получи третия мандат от президента Румен Радев в понеделник.

Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП призова мандатът да бъде върнат:

„Шансът да се осъществи е близък до нула. Една партия, която има 10% от народните представители, не би могла да обедини останалите“

ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандата на БСП, потвърди отново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на редовната си среща с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС преди пленарната седмица на парламента. Той припомни решението на Конгреса на ГЕРБ никога да не участват в управленска коалиция с БСП, но изрази готовност да откликнат от любезност на идеята за лидерска среща, ако получат покана от левицата.

Според Борисов е напълно възможно е да бъде излъчено правителство.

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ заявиха, че биха участвали в разговори с БСП.

Още по темата:

Нинова незабавно да върне мандата

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here