Представящият се за „писател“ Сиромахов коментира храбростта на българския народ. Млъкни бе, плагиат и преписвач!

0
200

 

„Най-смелите коментари във фейсбук са написани от хора с фалшиво име и без профилна снимка. Това е всичко, което трябва да знаем за нашия храбър и безстрашен народ“, се провиква назидателно и надменно, някак си по банкянски, от страницата си някой си Иво Сиромахов, сценарист в едно шоу и „писател“, както сам се определя, щото писател у нас е всеки, който пише книги и намира кой да му ги издава, нали така?

Сиромахов не е и никога няма да бъде Вазов, Ботев, Йовков, Алеко, или Радичков и едва ли някога името и „творчеството“ му ще влязат в опосканите учебници по български език и литература. И слава Богу! Защото и той, и колегите му сценаристи от шоуто са по-известни със склонността си да преписват и плагиатстват, отколкото да създават свои продукти. Затуй много се ядосвам, когато такива, като Сиромахов, крякат от пиедестала, сътворен от самите тях, колко жалък и презрян е българският народ.

Прочее, тоя пиедестал, откъдето Сиромаховци се изкрякват, не е направен от мрамор, а е иззидан от кирпич – сурови, непечени тухли от кал и слама. Не е работа на Сиромаховци да се занимават с това дали българският народ е храбър и безстрашен. По-добре е Сиромаховци да си гледат балерините и да  дрънкат глупостите си от партийния тв екран. Макар и поувехнали, балерините все още са привлекателни.

Автор: Любо Кольовски

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here