СИГНАЛ ДО BIG5: Назначиха бивша мутра, свързана с бандита Чората, за директор на училище в Гоце Делчев!

1
580

 

 

Сигналът е изпратен до прокуратурата, министъра на вътрешните работи, министъра на образованието, ръководителя на инспектората към МОН и синдиката на българските учители

 

Уважаеми ръководители на институции в България,

Уважаеми медии и почтени журналисти,

Уважаеми хора,

Заставам пред вас в качеството си на един обикновен човек, радетел за справедливост, като косвена жертва от едно престъпно управление. Нагледно искам да ви представя как се управлява една образователна институция в днешна България – държава, която с години се бори за чисто име като част от европейското семейство. Откровен бандитизъм и редица престъпления са извършени от директора на една средностатистическа българска гимназия. Някои от Вас вероятно за първи път ще чуят името й, а това е ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ в град Гоце Делчев. От доста години това учебно заведение се управлява от персона със съмнителен морал, ценности и доста срамна биография. Директорът Ангел Живков – бивша мутра, излюпен в инкубатора на прехода покрай скандално известния Ангел Димитров-Чората, благоевградски лихвар, разследван за търговия с наркотици и рекет. Преминал като политическа пеперудка през знакови политически лобита, този човек успял да се сдобие по втория начин с диплома за образование и ценз, които да го прехвърлят от подземния свят в това да се грижи за бъдещето на страната ни – визирам да управлява учебно заведение. Защо, уважаеми представители на ресорните и правораздавателните институции, вашите местни представители – визирам областните ръководители, с години си затварят очите за безчинствата на този училищен директор?

Живков на погребението на Чората

Нужна е една бърза справка в полиция, РИО – Благоевград, деловодството на министерството на образованието, за да се убедите колко сигнала има срещу този човек, при това все от пострадали хора, хора с аргументи, доказващи безчинствата на този директор. Колкото и пресилено да ви изглежда, но според мен – гражданинът на тази страна, всяко едно действие на директора на ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ град Гоце Делчев е свързано с някакво престъпление.

За да се убедите, че тези мои думи, съмнения и факти не са плод на корист или лична неприязън, а визират обективната действителност, ще се постарая да аргументирам позицията си до тук.

Моля, като разследващи органи, институции и хора с власт, да извършите пълна проверка за уволнението на преподавателката госпожа Гущераклиева, която е уволнена от училището, защото отказала да отиде на уикенд с директора във Велинград. Само един откровен разпит на жената ще установи що за човек е въпросният директор Живков. Същата е заплашвана, че ако проговори срещу директора, на нея и семейството й ще се случат доста лоши неща.

Проверете, молим ви, уволнението на бившата главна счетоводителка на ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“, която отказала да бъде съучастник във финансовите злоупотреби на директора и да подписва документи с невярно съдържание под негов натиск. Жената се казва София Ляскова – Николова.

Бившият заместник-директор на  ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ град Гоце Делчев – Светла Товирова, уволнена, защото е отказала да извършва машинации с фиктивни занятия и дейности, отказала да участва в престъпното управление на Живков. Същото тя може да го потвърди и да изнесе доказателства по този въпрос, ако я потърсят институциите, нещо за което пиша този сигнал.

В РУП – Гоце Делчев има няколко случая на ученици от ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“, които са залавяни с наркотици, побоища и дори не веднъж проявена агресия от страна на директора. Регистрирани, но не и работени случаи и вас ръководителите на институциите питам защо? Всичко това може да бъде проверено и установено.

И накрая, но не на последно място, уважаеми представители на медиите и българската държава, дойде ред да ви разкрия и най-голямата машинация, извършена от директора на ПГ по МСС „Пейо К. Яворов – господин Ангел Живков.

Преди няколко месеца управляваното от него учебно заведение спечели проект за подобряване енергийната ефективност на сградния фонд. Същият обяви гръмко, че предстои да се изгради нова модерна фасада на гимназията и че е обявил обществена поръчка за това.

Дни преди да обяви гръмко, може да бъде проверено и установено, че същият директор се е срещал тайно в къщата на общи приятел с бъдещия изпълнител на въпросната обществена поръчка. Визирам лицето Костадин Георгиев Чакалов, управител на фирмата, спечелила конкурса ECODIN EOOD с ЕИК 202027635. Същият бизнесмен парадира с роднинските си връзки с небезизвестния бивш директор на РДВР-Благоевград, преди години, генерал Богомил Янев. Това само в България може да се случи – мутра от кръга на Чората да прави бизнес с роднина на генерал Богомил Янев.

Срещата между двамата е проведена в къщата на бизнесмена Димитър Чонгов, който има обща фирма с Чакалов – Пирин КАМ. Същият е и роднина със съпругата на Живков – Сия, чийто род е от село Ново Ляски, където се е провел пазарлъкът Чакалов да спечели поръчката.

Всичко това може да бъде проверено, установено и доказано. Двамата, Живков и Чакалов, имат проведени мобилни разговори седмици преди да бъде обявен изпълнител на проекта. Мисля, за един съвестен разследващ това лесно може да бъде установено.

16.01.2023 г.

С уважение:

Личните данни на подателя се пазят в редакцията на BIG5 поради притеснения за сигурността му

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here