Медведев: Не изключвам създаването на нов военен съюз от страни, които взеха американците

0
191

 

Според заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация, Западът е готов безкрайно дълго да се опитва да измори или унищожи Русия

 

Западът е готов да се опитва безкрайно дълго време да измори или унищожи Русия и в света може да се появи нов военен съюз. Това мнение изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в своя Telegram канал в неделя, предава ТАСС.

„Срещата в Рамщайн и предоставянето на тежки оръжия на Киев не оставят никакво съмнение в това, че нашите врагове ще се опитват безкрайно дълго да ни изморят или още по-добре – да ни унищожат. И те имат достатъчно оръжия. Ако е необходимо, те ще започнат да произвеждат нови“, написа Медведев, призовавайки да не се поддаваме на илюзии. Той предложи две заключения.

Първо, написа Медведев, „няма да е лесно“. Второ, „в случай на продължителен конфликт, в един момент ще се формира нов военен съюз от тези страни, които американците получиха като съюзници.

„Това винаги се е случвало в историята на човечеството по време на дълги войни. И тогава държавите най-накрая ще изоставят старицата Европа и остатъците от нещастните украинци, а светът отново ще се върне към състояние на равновесие. Освен ако, разбира се, не е твърде късно“, смята заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

ТАСС припомня, че на 20 януари в американската авиобаза Рамщайн в Германия се проведе редовна среща на министрите на отбраната на около 50 държави, на която беше обсъдена допълнителна помощ за Киев. Въз основа на резултатите от нея германският министър на отбраната Борис Писториус обяви по телевизионния канал Phoenix, че участниците все още не са взели решение относно доставката на германски танкове Leopard 2 за Украйна. Той също така отбеляза, че няма тясна коалиция, заинтересована от задължителна доставка на Leopard за Киев, но не изключи, че такова решение може да бъде взето „в следващите дни“.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here