Проф. Витанов: Очаква се уплътняване на фронта, какво означава това

0
412

 

Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на войната в Украйна. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил за ситуацията на 23 януари:

 

Кратка информация за войната за 23 януари 2023 г.

ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Лей си чувствата на собствената стена и помни, че чувствата, дето те напъва да ги лееш са резултат от негативни емоции, родени от гадното усещане на голата пропагандна кука, на която се люлееш. Откачи се от голата кука и веднага ще ти стане по-добре.

Свърши срещата в Рамщайн, на която се решава, ще се дължи ли Украйна още на системи. Прогноза беше – ще се държи, украински войничета още има. Напомпването с оръжие ще продължи. Украинските мъже ще бъдат мобилизирани навсякъде, където ги хванат. Прогнозата, както виждате, се потвърди. Украинските мъже почнаха да ги ловят и по погребения вече. Разбира се, украински загуби няма, а руските са огромни. Нали така, фактчекерчета мои?

Колекционирам си рева срещу мен. Не може всички да са умни и красиви, трябва да има по някой грозен и глупав, че на неговия фон да изпъква умнокрасивитета. Ето, аз съм грозен и глупав, нищо не разбирам от анализи и прогнози и тъй нататък. Да не се окаже обаче, че накрая ще изляза прав. Но и да излезна прав, какво – човки в калта е нормално състояние за юрдеците. Вдигат ги и продължават да крякат, пръскайки кал. Стройте паметника на златния юрдек центъра на София. И на него да пишете – на всички, които вкарваха България в национални катастрофи. И отдолу – имената им. Огромен паметник ще бъде. На юрдещината, която загробва България.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Нови избори. Айде, бе – каква изненада! Прогнозата на зловещия професор, направена 2 месеца преди последните избори, се сбъдна на 100%. Може ли зловещият професор да прави точни дългосрочни прогнози за политическата обстановка – може. А сега зловещият професор ще млъкне. Думичката ви е казана – контрареволюция. Гледайте.

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то поред

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската армия. Знаем, спрат ли системите, войната свършва за 1 месец. Значи, за Украйна е жизнено важно системите да работят. Системите ще работят. Целта е максимално изтощаване на Русия без оглед на украинските загуби. Няма значение колко стотин хиляди украински войничета ще загинат и колко територии ще загуби Украйна.

Стари оръжия от складовете на НАТО има бол. Докато има украински войничета, снабдяването ще върви. Оръжието се складира в атомните централи, танковете се крият по жилищните райони. Хайде, гледайте западните телевизии. Те почнаха да ви показват това, което ви говоря от месеци. Слизайте от голите кули и идвайте в реалността.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Имат и техника и боеприпаси и хора. И тук по складовете има доста стари оръжия за използване. И те трябва да се заменят с нови, тоест се очаква технологически прогрес и при руснаците. Обучението на мобилизираните 30 дивизии завършва. Очаква се уплътняване на фронта и опит за настъпление не само в Донбас.

Очакванията се сбъдват – има настъпление в Запорожие. Уплътняването на фронта означава тежки загуби за украинската армия, продължаваща да практикува системата Таракан (COIN) без достатъчна въздушна поддръжка за подаване на руското артилерийско превъзходство. Това работи в полза на руската армия.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Мобилизационната машина на Украйна е напрегната до краен предел. Както знаете мъжете се събират, където ги хванат, даже и на гробищата. Сами си мислете, за какво говори това. Жертвите са грамадни, но старателно се крият. Това обаче не може да продължава вечно.

Просто един ден няма да има пушечно месо за запушване на дупките, причинени от месомелачките на фронтовете. Отначало това ще се прояви в загуба на стратегическата инициатива, после ще се премине към „активна отбрана“, после към глуха защита и накрая фронтът ще се разпадне, ако няма директно въвличане на натовски армии във войната.

Гледаме, какво ще става. Последните украински мобилизационни резерви се очаква да бъдат използвани през пролетта и лятото. След това ще стане интересно, защото се очаква да започне силно увеличаване на загубите на „пенсионирани натовски военни, сражаващи се като доброволци“.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната. Очаква се концентрация на руските удари върху украинската прифронтова инфраструктура, за да скове движението на украинските части. Очаква се продължаване на ударите върху украинската критична инфраструктура. След енергийната инфраструктура ща започнат масивни удари и по транспортната инфраструктура.

Процес 5: Надпраговият удар. Няма такъв. Руснаците могат да нанесат, но не нанасят, на украинците им се иска да нанесат, но не могат. Руснаците разчитат на изтласкване на украинците от Донбас. Добре, ще ги изтласкат с цената на доста жертви. Вероятно се разчита на снижаване на прага, за да се окаже някой от ударите надпрагов.

Западняците се опитват да поддържат прага висок чрез доставки на военна техника и муниции. Значи критично за нивата на прага е количеството на украинските войничета. Намалее ли то, знаете какво е казал фон Молтке: като няма армия, която да защитава територията, територията заминава. Бахмутската месомелачка работи, украинската армия не отстъпва. Фронтовете се оголват, прагът полека пада.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Соледар падна. Сраженията при Бахмут са тежки. 27 украински бригади са на този участък. Не е много ясно какво е останало от тях. Косвено може да се съди по това, че руснаците тръгнаха в настъпление в Запорожска област. Засега нямат съществени успехи – не е превзет нито Орехов, нито Гуляйполе.

Но самият факт, че настъплението е там, където трябваше да е мощната украинска групировка за настъпление към Крим, говори за едно – мощната украинска групировка я няма там. Къде е? Утилизира се при Бахмут. Отдавна ви пиша. Системата Таракан праща украинските резерви на 2 метра под земята.

Есенните юруши бяха грешка. Писах ви, че ще ги оценяваме като видим как украинската армия ще се справи с новите 30 руски дивизии. Не се справя добре. Не се справя добре, защото няма резерви. Няма резерви защото резервите са на 2 метра под земята вследствие на есенните юруши. И да не забравяме – опит за юруш при Сватово, където обаче руснаците няма да отстъпят и недъзите на системата Таракан личат с пълна сила.

Гледаме и помним – критично за ситуацията е броят на украинските войничета. Украинските мъже по натовските държави ще почнат да ги събират и мобилизират.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, призивите са за по – твърди действия. Путин няма да може да ги игнорира до безкрайност, ако няма съществени победи и придобивки на фронта. От другата страна, украинците са надъхвани, че може да спечелят войната. Големите загуби старателно се крият.

Писах ви, че след около 3 месеца размера на загубите няма да може да се крие повече. И то ще се види ясно от планираното пролетно настъпление на украинската армия. Имаш резерви – правиш настъпление. Нямаш резерви – минаваш към „активна отбрана“. Просто е за наблюдение. Иначе, пропагандата е мощна – ей ся, кат дойдат американските и английските танкове, разбиваме руснаците и превземаме Крим и Москва.

Пренасяме войната на руска територия и други такива мечти. Писал съм много пъти – не се ловете на тези голи куки. Войната няма да свърши добре за Украйна. Въпросът е ние какво ще правим като свърши войната. Помнете тези ми думи и записвайте кой кряка срещу мен. Защото ще дойде време да попитам защо се крякаше срещу мен.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълна скръб. Че и траур. Ние сме спасили Украйна. Извинявайте, но това са откровени глупости. И като сме я спасили, какво получихме? Потупване по рамото? Снимка пред хлоратора? Вие, по възрастните, дето знаете какво е хлоратор и какво означава фразата – снимка пред хлоратора, като видите някое младо шаранче, мятащо се на пропагандната кука и правещо се юрдече, вземете, че го свалете от куката, пуснете го в шадравана и му обяснете какво е хлоратор.

Че то горкото, в казарма не е ходило, ама много знае. И му обяснете, че системата работи така – първо се накачат шаранчета на голите пропагандни куки. После се изчаква, шаранчетата да закрякат като юрдечета, че ги боли на куката. Като почнат да леят чувства, се хващат и риализират съответния интерес за собствена сметка.

После се оскубват и се захвърлят в калта. И когато Витанов говори: дайте ние да го правим това, а не да ни го правят на нас, следва мощно крякане. Затова им постройте паметника на Златния юрдек, да ходят да си крякат там по цял ден.

Но стига за това днес.

Караме нататък

Политологията –(Ден 85)

Продължаваме с формите на политическото участие. То си има съдържание и форма. Да види сега някои от формите на политическото участие.

Какво имаме още. Ами, посещение на политически събрания и участие в политически дискусии. Като седнете да бистрите политиката в кръчмата, то си е политическо участие. Ни политиката ще избистрите, ни с бистра глава ще излезете от кръчмата. Поне получавате и предавате политическа информация, гарнирана безплатно с попръжки по адрес на този или онзи политик.

И като се люшнете по траекторията, водеща към стабилизацията на този поведенчески атрактор, попадате в орбитата на прякото политическо действия. И айде на митинги, демонстрации, стачки, бойкоти, гладувания, че и революции. А-а-а-а, котараците подхвърлят досиета и си пият кафето-о-о-о, като гледат как мишлетата им реализират интересите за собствена сметка.

Хванал мишльо и пише обращения и писма, ходи да натиска на срещи политически лидери и представители на държавни и политически организации. Хванат е мишльо в атрактора на политическото участие. Участва, уаства, а накрая – нищо. Що така мишльо? Организация, организация няма или ако има, реализира други интереси, а не мишльовите. Затова. Иначе мишльо е симпатяга. Ама го лъжат.

Хайде стига за днес. С формите на политически участие ще продължим утре.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 41)

…Миграция от задните дворове – някои западноевропейски държави поддържат привилигеровани отношения с други държави, с които ги свързват исторически, политически и (или) културни връзки ….

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Бившите колонии демек. Като идете по Западна Европа я виждате тази миграция. Днес няма да пиша много по това, но ще илюстрирам само един момент със

Закон на Витанов: Не прекалявай с цера, че ще се превърне в отрова.

Западняците си мислеха, че миграцията е цяр за демографските им проблеми. И прекалиха с цера. Не се чудете, че сега се тровят в миграционни проблеми. Гледайте и не повтаряйте техните грешки. А ще повторим ли грешките им, бе Витанов? О-да-а-а, докато основният мотив, който се носи по нашите краища е :

Закрякало е юрдече, какво ми е умно и красиво……

не се и съмнявайте в закона на Витанов:

Всички грешки ще бъдат повторени, всички глупости ще бъдат задълбочени.

Стига за днес. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далече от вас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here