С празна папка при президента! БСП връща мандата, чакаме дата за избори

BIG5АКЦЕНТИС празна папка при президента! БСП връща мандата, чакаме дата за избори

 

БСП връща на президента третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това беше последната възможност 48-ото Народно събрание да излъчи кабинет.

 

В този час „БСП за България“ връща на президента неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, предава БНР.

Дотук се стигна след неуспеха на Столетницата да организира лидерска среща в парламента, на която  се отзоваха само три парламентарно представени политически сили – ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“. От „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Възраждане“ не дойдоха.

Тогава Корнелия Нинова коментира, че са направили всичко възможно, което се очаква от тях, търсили са диалог и съгласие по четири приоритета, които да обединят политическите сили, но не са успели да убедят колегите си в нуждата от редовен кабинет.

Припомняме ви, че вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство беше върнат неизпълнен от „Продължаваме промяната“ на 9 януари 2023 г., а първият, с номинирания от ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски, на 12 декември 2022 г.

От прессекретарата на държавния глава информираха още, че днес в 14:00 часа президентът Румен Радев ще проведе работна среща на „Дондуков“ 2 с представители на ръководството на Централната избирателна комисия. Очакваме датата на петите поред предсрочни парламентарни избори.

 

 

[td_block_social_counter]

Последни новини